Filip Chudý Rôzne

Jarmok v Považskej ponúkne množstvo stánkov: Chýbať nebudú ani atrakcie

Považskobystrický jarmok už klope na dvere a prípravy naň vrcholia. Koľko stánkarov má k nám namierené a na čo sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Jarmok v Považskej ponúkne množstvo stánkov: Chýbať nebudú ani atrakcie
Zdroj: Dnes24.sk

Ďalší ročník Považskobystrického jarmoku sa blíži. Jeho 22. pokračovanie symbolicky padlo na piatok 22. septembra. Pripravená je počas neho zábava prakticky na celý deň. Od 10:00 bude otvorená Ulička starých remesiel, v ktorej budú dominovať pred kinom Mier remeselníci. Jarmočný koktail pre zmenu ponúkne rôznorodý kultúrny program pred mestským úradom od 16:00. No nielen toto na našom jarmoku bude.

Okrem pripraveného programu a dohodnutých remeselných stánkov, kde budú aj ukážky tradičnej výroby, do nášho mesta kvôli jarmoku zavítajú aj ďalší stánkari. Tí obsadia ostatné tradičné priestory v centre mesta, ktoré sú pre jarmok typické – priestor oproti radnici, parkoviská za Bancom. Ponúkať sa budú typické jarmočné veci (burčiak, oplátky, priamy výroba a pod.). Nebudú chýbať ani rôzne atrakcie, ale vzhľadom na predpoveď počasia sa nepredpokladá, že budú v takej miere, ako boli napr. na minulom ročníku.

„Na parkovisku za budovou mestského úradu bude kolotoč a v závislosti od počasia aj skákací hrad. Predajných stánkov je nahlásených okolo 140,“ uviedla považskobystrická hovorkyňa Iveta Kováčiková.

Nie je vylúčené, že pribudnú aj ďalšie atrakcie, no všetko bude záležať na súkromných prevádzkovateľoch, či do nášho mesta zavítajú a požiadajú o záber verejného priestranstva. No tento ročník Považskobystrického jarmoku je postavený hlavne na stánkoch, ktorých by malo byť dokopy okolo 200, keďže v Uličke starých remesiel ich má PX Centrum nahlásených približne 60. Organizátori navyše očakávajú, že ľudí vo veľkom pritiahne aj vystúpenie skupiny Chinaski o 21:30.

Dopravné obmedzenia by sa bežných Považskobystričanov týkať nemali. No značná časť parkovacích miest v centre mesta bude vyhradená pre stánky. Záujemcovia o jarmok môžu využiť v tento deň bezplatnú MHD pre všetkých. Táto akcia počas Európskeho týždňa mobility síce nesúvisí s jarmokom, čo nám potvrdil Jozef Keruľ, predseda predstavenstva Mestskej dopravnej spoločnosti, ktorá je prevádzkovateľom MHD v našom meste, ale bude zhodou okolností tiež 22. septembra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Centrum Považskej dostalo novú podobu: Pozrite na FOTO, ako aktuálne vyzerá

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM