Filip Chudý Kultúra

Januárová zábava je v plnom prúde: V Považskej Bystrici ponúka tieto akcie

Prvý mesiac nového roka sa nám poriadne rozbehol. Pozrite, čo zaujímavé môžeme počas najbližších siedmich dní zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Januárová zábava je v plnom prúde: V Považskej Bystrici ponúka tieto akcie
Zdroj: TASR

Sviatky pokoja a mieru

14. januára o 18:30, kino Mier

Trpká komédia dánskej hereckej hviezdy Papriky Steen o tom, že rodina je najväčšie požehnanie… aj prekliatie. Svoje o tom vie Katrine, ktorá sa vždy desí vianočných sviatkov. Znamenajú pre ňu nielen varenie pre trinástich členov rodiny, ale aj vyčerpávajúcu diplomaciu medzi jednotlivými aktérmi. Tohtoročné Vianoce sú však mimoriadne stresujúce, pretože k sviatočnému stolu má zasadnúť aj Katrinina sestra Patricia, ktorá práve vyšla z protialkoholickej liečebne.

Hádzaná: Považská Bystrica – Baia Mare

18. januára o 18:00, športová hala

Považskobystrickí hádzanári odohrajú generálku na jarnú časť proti rumunskému Baia Mare, čo je súper, aký k nám často nechodí.

Kursk

18. januára o 18:30, kino Mier

Film zobrazuje skutočnú katastrofu, ku ktorej prišlo v roku 2000 na palube jadrovej ponorky K-141 Kursk. 154 metrov dlhá jadrová ponorka K-141 Kursk je „nepotopiteľnou“ pýchou Severného loďstva ruského vojenského námorníctva. Počas námorného cvičenia v auguste 2000 sa na palube nachádzalo 118 členov posádky. 12. augusta otrasú trupom Kurska mohutné explózie, ktoré plavidlo pošlú do hĺbky 108 metrov, na dno arktických vôd Barentsovho mora. Pre námorníkov začína zúfalý boj s časom.

Futbal: Považská Bystrica – Čadca

19. januára o 10:00, umelá tráva futbalového štadióna

Futbalisti MŠK odohrajú prvý prípravný zápas v zimnej príprave, v ktorom sa stretnú s Čadcou.

Moštenská heligónka

19. januára o 14:00, Dom kultúry Horný Moštenec

Už 4.ročník Moštenskej heligónky sa uskutoční v Hornom Moštenci, pričom tam zavíta množstvo vystupujúcich.

Cena za šťastie

19. januára o 18:30, kino Mier

Tento film rozvíja samostatné osudy niekoľkých hrdinov, aby sa ich cesty začali postupne krížiť a mohli nakoniec zložiť jeden veľký príbeh života. Prepletenec rodičov, ktorých môžete stretnúť každý deň, ich detí a partnerov. Svoje šťastie nájdu často nečakane, ale to je predsa jedno! Česká komédia.

Ralph búra internet 2

20. januára o 16:00, kino Mier

Známy videoherný hromotĺk Raplh a jeho malá kamarátka Vanellope musia podstúpiť riskantné dobrodružstvo, aby našli náhradnú časť do Vanellopinej videohry. Opúšťajú bezpečie svojej videoherne a vydávajú sa do rozsiahleho a vzrušujúceho sveta internetu. Animovaná rodinná komédia.

Zrodila sa hviezda

20. januára o 18:30, kino Mier

Ostrieľaný muzikant Jackson Main objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally. Tá už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala…kým ju Jack neprinúti vyjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

Klubová výstava členov fotoklubu Fénix

Kino Mier

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, fotoklub Fénix v spolupráci s PX Centrom pozývajú do kina Mier na výstavu členov fotoklubu FÉNIX. Návštevníci si môžu pozrieť viac ako 50 umeleckých fotografií rôznych žánrov od 15 autorov (Tomáš Benčík, Ľuboš Ďurica, Martin Golej, Tomáš Hlavčo, Miroslav Jakubčík, Helena Kurusová Benčíková, Anna Macháčková, Marián Pentek, Peter Procházka, Marek Pupák, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo). Výstava je sprístupnená už len do 20. januára 2019 a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM