Filip Chudý Rôzne Video

Ihriská v Považskej rastú ako huby po daždi: Vieme, kde presne! VIDEO a FOTO

Na viacerých miestach nášho mesta v tomto čase vyrástli, rastú, menia sa a tiež ešte pribudnú detské a multifunkčné ihriská. Kde všade sa môžu tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Ihriská v Považskej rastú ako huby po daždi: Vieme, kde presne! VIDEO a FOTO
20
Galéria

V Považskej Bystrici sa nachádza podľa mestskej štatistiky 150 detských ihrísk a pieskovísk, ktoré sa priebežne monitorujú. O detské ihriská sa starajú pracovníci mestského úradu, správu pieskovísk robia Mestské športové kluby, pričom podľa rozdelených kompetencií im treba hlásiť aj prípadné nedostatky. Podľa slov primátora mesta Karola Janasa sa totiž snažia dopĺňať a opravovať tie ihriská, odkiaľ prichádzajú podnety od rodičov detí.

Janas zároveň povedal, že hoci bolo v pôdnom pláne mesta na tento rok iba dopĺňanie a revitalizácia detských ihrísk, nakoniec sa rozhodli tiež vybudovať úplne nové ihriská na Rozkvete a dve tiež na SNP. Na ňom sa jedno aktuálne buduje neďaleko škôlky, pričom má byť podobné, ako tie nové na Rozkvete. Ďalšie bude na druhej strane sídliska za Domanižankou, kde nie je v blízkosti žiadne, pričom to bude mať viac drevených prvkov, keďže v tej lokalite sú už altánky.

„Boli sme úspešní pri žiadostiach o dotácie z Úradu vlády, odkiaľ sme dostali 62 000 eur. Tie plánujeme rozdeliť medzi sídliská a mestské časti. No prioritou bude úplne nové multifunkčné ihrisko v Považskom Podhradí, ktoré by mohlo dočasne slúžiť aj pre okolité obce,“ vyjadril sa považskobystrický primátor.

Ako ďalej uviedol z tejto dotácie sa bude tiež rekonštruovať povrch multifunkčného ihriska na Rozkvete vedľa „osmičky“, na ďalších detských ihriskách majú pribudnúť nové hracie prvky a zakúpi sa z nej aj športový výstroj pre športovcov, pričom k tomu ešte majú prebiehať verejné súťaže.

Zdroj: Dnes24.sk

„Z mestského rozpočtu sme doplnili pyramídu na ihrisko v centrálnej mestskej zóne. Navyše sa tam ešte vybudujú dve zemné trampolíny, ktoré sú pre deti lákavé. Aj preto tieto trampolíny doplníme na ďalšie detské ihriská v meste, lebo sú žiadúce. A okrem trampolín pribudnú aj nové hracie prvky, konkrétne kolotoče a hojdačky,“ ozrejmil Janas ďalšie investície s tým, že konkrétne to bude na Strede pri bloku 58, v Parku Mládeže v Strojárenskej štvrti a tiež na SNP.

Na sídlisku SNP pribudne aj úplne nové ihrisko pri bloku 1462, ktoré bude podobného formátu, ako je aktuálne vynovené ihrisko na Lánoch v časti oproti Hypernove. Ako sme už informovali, jedno menšie ihrisko na Rozkvete pribudlo pri bytovom dome 2072. Podobné bude aj pri domoch 2001 a 2002, rozdiel má byť len v tom, že tam bude navyše aj hrací domček. Na ihrisku pri Hermese doplnia nové prvky. Investovať sa tiež bude do obnovy dopadových plôch na všetkých troch detských ihriskách v oblasti pod kaplnkou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Detské ihriská v Považskej Bystrici s novinkami: Pozrite na FOTO, čo sa mení
20
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM