Rôzne

Hrozia povodne z topiaceho sa snehu: Meteorológovia varujú Trenčiansky kraj

Vo všetkých okresoch Trenčianskeho kraja platia výstrahy pred poľadovicou, niektoré ich majú aj dupľované, keď hrozia povodne z topiaceho sa snehu.

Ilustračný obrázok k článku Hrozia povodne z topiaceho sa snehu: Meteorológovia varujú Trenčiansky kraj
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

V okrese Prievidza platí druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňou z topiaceho sa snehu a dažďa. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

„Vzhľadom na existujúce snehové zásoby v povodiach, oteplenie a očakávaný dážď je predpoklad vzostupu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity," uvádzajú meteorológovia.

Hydrologická výstraha prvého stupňa pred povodňami z topiaceho sa snehu a dažďa platí v okresoch Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Bánovce nad Bebravou, Považská Bystrica, Žilina, Žiar nad Hronom, Žarnovica, Levice a Liptovský Mikuláš.

SHMÚ vydal aj výstrahu pred poľadovicou, ktorá bude platiť od 23.00 hod. Výstraha prvého stupňa sa bude vzťahovať na všetky okresy v Trenčianskom kraji a niektoré okresy v Bratislavskom a Trnavskom kraji.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM