Filip Chudý Iné športy

Hokejisti Považskej v príprave na novú sezónu: Novinky priamo z klubovej kuchyne

Na považskobystrických hokejistov čaká prvý prípravný zápas pred novou sezónou. Ako by mohol vyzerať káder?

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Považskej v príprave na novú sezónu: Novinky priamo z klubovej kuchyne
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Hokejisti HK 95 Považská Bystrica sú v príprave na novú sezónu prvej hokejovej ligy. Ako nám prezradil prezident klubu Ján Zlocha, v tréningovom procese je približne 18 hokejistov. Jedná sa väčšinou o odchovancov Považskej Bystrice, ktorých dopĺňajú hráči z iných miest, no tí už za HK 95 hrajú dlhší čas. Vedenie klubu sa ale obzerá po prípadnom rozšírení kádra.

Bola možná hráčska spolupráca s nováčikom najvyššej hokejovej súťaže z Nových Zámkov, no táto alternatíva už nie je podľa Zlochu taká horúca. „Nové Zámky zrejme pôjdu svojou cestou, možno budú podporovať Detvu, ktorú majú bližšie. Zatiaľ je to všetko v štádiu jednaní. No v tejto chvíli by som to videl tak, že skôr nie,“ prezradil Zlocha.

„Možno si vystačíme aj s vlastnými hráčmi, ale nejakej prípadnej spolupráci sa nebudeme brániť. V piatok máme prvý prípravný zápas v Topoľčanoch. Snažíme sa stiahnuť aj našich odchovancov, ktorí aktuálne pôsobia v Žiline a Trenčíne, aspoň na zápasy, čo je tiež cesta. My môžeme vyskakovať len tak, do akej výšky si to môžeme dovoliť,“ povedal Ján Zlocha.

Podľa slov prezidenta našich hokejistov bude veľa záležať aj od toho, akú podobu prvá liga vlastne bude mať, keďže Nové Zámky a Liptovský Mikuláš išli o súťaž vyššie, Bardejov a Humenné skončili, pričom o Senici sa nevie, či sa do súťaže prihlási. „Budúci týždeň je sedenie prvej ligy, tam by sme sa mali dozvedieť, že ako bude vôbec vyzerať súťaž, či sa bude vypadávať a pod.,“ dodal Zlocha. Známe ešte nie je ani vyžrebovanie prvej ligy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prezident považskobystrického klubu pred sezónou: Čakáme na ľad a riešime káder

Andrej Meszároš prestupuje: Jeho spoluhráčom bude ďalší Považskobystričan

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM