Filip Chudý Rôzne

Hľadajú sa považskobystrické osobnosti: Poznáte niektorú aj vy?

O dobré meno Považskej Bystrice sa stará viacero osobností. Ak viete o niekom, kto by mal byť ocenený, môžete naňho upozorniť.

Ilustračný obrázok k článku Hľadajú sa považskobystrické osobnosti: Poznáte niektorú aj vy?
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Aj v tomto roku sa budú v Považskej Bystrici udeľovať verejné ocenenia, a to slávnostným spôsobom počas osláv Dní mesta. „Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať poslanci, primátor, orgány mestského zastupiteľstva, občianske združenia, vedecké a umelecké inštitúcie, občania mesta. Mestské zastupiteľstvo rozhoduje o udelení Ceny mesta, prípadne Čestného občianstva. Primátor mesta udeľuje cenu primátora, verejné uznanie za zásluhy a ocenenie Čin roka,“ informovala mestská hovorkyňa Iveta Kováčiková.

Deň, do ktorého je možné predkladať návrhy na udelenie verejných ocenení pre rok 2018, je vzhľadom k predpokladanému termínu slávnostného udeľovania verejných ocenení (jún), stanovený na 3. apríla 2018.

Verejné uznania a primátorské ceny sa udeľujú jednotlivcom alebo kolektívom za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky v rôznych činnostiach, ktoré významným spôsobom ovplyvnili hospodársky a kultúrny rozvoj mesta, jeho propagáciu doma i v zahraničí alebo taktiež za záchranu ľudských životov a majetku mesta a jeho občanov.

Čin roka získa ten, kto v predchádzajúcom roku dosiahol mimoriadne výsledky v oblasti kultúry, športu, školstva, vedy, techniky, architektúry a zdravotníctva alebo svojim nápadom, návrhom, realizáciou alebo konaním prispeli k skrášleniu mesta, k spríjemneniu života v meste, k posilneniu jeho identity alebo preslávili Považskú Bystrici v domácom alebo zahraničnom kontexte. Cena mesta sa udeľuje každoročne osobám a kolektívom, ktoré sa dlhodobo významným spôsobom pričiňujú o hospodársky a kultúrny rozvoj mesta, jeho propagáciu doma i v zahraničí.

Vzor na návrhy na udelenie verejných ocenení je možné si stiahnuť na webovej stránke mesta v podsekcii dokumenty, vnútroorganizačné normy. „Pravdivosť informácií overí a chýbajúce údaje v návrhoch doplní mestský úrad. Návrhy na udelenie ocenení posudzuje príslušná komisia. K jednotlivým návrhom zaujme komisia stanovisko, v ktorom odporučí alebo neodporučí udeliť navrhnutej osobe cenu mesta. O jej udelení rozhoduje mestské zastupiteľstvo,“ dodala považskobystrická hovorkyňa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM