Filip Chudý Šport Iné športy Video

HK 95 Považská Bystrica s novou identitou a posilami: COVID mení program, VIDEO

Nová hokejová sezóna odštartuje pre Považskobystričanov o niečo neskôr, ale za to doma. Na jej konci by chceli byť vyššie v poradí.

Zdroj: TASR/Jakub Popelka

V stredu 22. septembra odštartuje nový ročník druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, ktorá ponesie v sezóne 2021/2022 názov TIPOS Slovenská hokejová liga (SHL). Zoznam jej účastníkov sa rozšíril na dvanásť, súčasťou bude opäť aj reprezentačný výber SR do 18 rokov. Od sezóny 2001/02 v tejto súťaži nepretržite pôsobí aj klub HK ´95 Považská Bystrica.

Nová identita

Svoju 21. účasť v sérii však začne až v piatok o 18.00 hod. domácim duelom proti Humennému.

Stredajší duel v Topoľčanoch musel byť odložený pre výskyt COVID-19 medzi hráčmi domácich. „Panteri“ tak vynovenú identitu klubu môže prvýkrát ukázať v domácom prostredí. Nový dizajn dostalo hlavné logo, pričom vznikli aj dve alternatívne s diaľničnou estakádou a poškriabaným nápisom PB.

„Staré logo pantera s nápisom HK95 doplní agresívna hlava pantera v relatívne jednoduchom prevedení. Pointou bolo spraviť nahnevaný výraz tváre s modernými agresívnymi rysmi, ktoré vyjadrujú rešpekt, silu a odvahu, ale zároveň zachovať dlhoročnú tradíciu a našu identitu – pantera,“ ozrejmil klub na sociálnej sieti. Klub bude hrávať aj v pekných nových dresoch.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zmeny v kádri

Veľkou posilou je 37-ročný odchovanec klubu Miroslav Zaťko. Skúsený obranca sa vracia po 15 rokoch, ktoré strávil prevažne v zahraničí. Defenzívu vystuží aj 23-ročný Lukáš Ďurkech, ktorý sa do rodného klubu vracia po pôsobení v Bratislava Capitals. Ofenzívu by mal potiahnuť 27-ročný ruský útočník Arťom Dmitriev, ktorý sa vracia z Dubnice. V predminulej sezóne už za „panterov“ hrával. Ďalší traja ruskí útočníci, ktorí boli na skúške, si miesto v kádri nevybojovali.

Stratou bude odchod produktívneho 22-ročného obrancu Jána Nahálku do Žiliny a z ťahúňov nepokračuje ani Milan Dolinajec. „Kostra kádra, ktorú tvoria poväčšine domáci chalani, ostala. Verím, že sme ju vhodne doplnili a bude to na prospech veci. Káder je viac-menej kompletný, no nevylučujeme isté kozmetické úpravy,“ povedal pred sezónou pre zväzovú stránku manažér klubu Ján Zlocha st.

Vyššia pozícia

Tím naďalej povedie skúsený tréner Július Pénzeš, ktorý ho v minulej sezóne priviedol na poslednú chvíľu do play-off. V ňom však „panteri“ dobrými výkonmi tak „doškriabali“ Vlkov Žilina, až hlavný favorit na postup do extraligy stratil pohodu a prienik do vyššej súťaže si nevybojoval.

Športové správy

Považskobystrickí hokejisti majú dlhoročnú nálepku, že prakticky každú sezónu sú na rozhraní postupu do play-off. To by chceli zmeniť, hoci si uvedomujú, že ľahké to nebude. „Ideme po jednotlivých krokoch. Nemôžeme mať nižšie ambície, ako sa dostať do play-off, najlepšie z trochu vyššej pozície. Boli by sme veľmi radi, ak by sme sa pohybovali v pokojnejších vodách, niekde okolo stredu tabuľky. Očakávame vyrovnanú sezónu, tak ako môžeme byť v prvej päťke, môžeme skončiť aj na chvoste. Všetko bude závisieť od viacerých faktorov,“ doplnil pre web SZĽH manažér HK´95 Považská Bystrica.

Súpiska HK ´95 Považská Bystrica

Brankári: Tomáš Hrušík, Mário Lamper, Daniel Kmošena

Obrancovia: Lukáš Ďurkech, Juraj Ďurkech, Miroslav Zaťko, Martin Turian, Simon Šefčík, Vladimír Omelka, Adam Zlocha, Kevin Dvonč, Dominik Surán

Útočníci: Lukáš Urbánek, Patrik Ligas, Tomáš Belic, Milan Drevenák, Lukáš Hrušík, Jakub Pšurný, Ján Zlocha, Jakub Rufati, Richard Jakubec, Ivan Švantner, Marek Krieger, Arťom Dmitriev, Matej Turan, Jaroslav Michalík, Ronald Dvonč

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto sa HK ´95 Považská Bystrica dizajnovo pripravila na novú sezónu – dresy, identita klubu i štadión.

OBRAZOM: Nové identita klubu HK ´95 Považská Bystrica
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM