Filip Chudý Kultúra

Herecké hviezdy mieria do Považskej: Čaká nás týždeň plný predstavení

Tento týždeň ponúkne nielen posledné zimné a prvé jarné dni, ale aj zaujímavý program. Kde a kedy sa čo koná?

Ilustračný obrázok k článku Herecké hviezdy mieria do Považskej: Čaká nás týždeň plný predstavení
Zdroj: TASR

Umenie vraždy

18. marca o 18:00, kino Mier

Súčasná hra amerického autora Joa Di Pietra nás zavedie do výstredného umeleckého sveta, v ktorom je v mene umenia dovolené čokoľvek. Komediálny thriller plný zvratov, humoru a nečakaných situácií nie náhodou pripomína detektívku, v ktorej nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Obsadenie: Zuzana Fialová, Roman Poláčik, Jana Kovalčíková, Gregor Hološka.

Príbehy z dejín mesta

19. marca o 17:00, MG ART Galéria

Beseda o dejinách nášho mesta aj s fotoukážkami.

Návšteva Anity Moravec Gard

19. marca

Takmer presne na deň 80. výročia rozdelenia Československa na protektorát Čechy a Morava a Slovenský štát nacistami zavíta po prvýkrát na Slovensko Anita Moravec Gard, vnučka československého brigádneho generála, strojcu operácia Anthropoid Františka Moravca. O 18:00 bude aj verejná diskusia v Kultúrnom centre Cooltajner. Presný program v odkaze nižšie.

Rozprávkové javisko

20. marca o 9:00, kino Mier

Regionálna postupová súťaž a prehliadka súborov a sólistov divadla hraného deťmi (činoherného, bábkového, hudobno-dramatického, pohybového a pantomimického, dramatickej hry detí) sa uskutoční v stredu v kine Mier. Regionálnej súťaže sa môžu zúčastniť neprofesionálne súbory/sólisti divadla hraného deťmi, pôsobiace v okresoch Považská Bystrica, Púchov, Ilava, ktoré inscenujú literárne, dramatické a autorské texty. Vyhodnotenie o 16:45.

Vytvor si vlastnú kraslicu

21. marca o 16:15, ZUŠ IWK

Na Základnej umeleckej škole Imra Weinera Kráľa prebehne kurz s názvom Vytvor si vlastnú kraslicu. Tento štvrtok pre deti nad 8 rokov, o týždeň neskôr pre dospelých. Lektorkou je Soňa Belokostolská, viac info nájdete na stránke školy.

Klimaktérium… a čo?

21. marca o 18:00, kino Mier

Trefné bonmoty, postrehy zo života. Zábava a relax v podobe postáv, ktoré sú také isté, ako ste vy! Jednoducho:Túto komédiu s pesničkami musíš vidieť! Hrajú: Zuzana Kocúriková / Zuzana Tlučková, Gizka Oňová, Katarína Brychtová / Daniela Kuffelová, Zuzana Vačková / Jeannete Švoňavská, Jana Valocká.

Hodiny tanca

21. marca o 18:30, Havana music club

Pohybové bachata workshopy v Havane. Príďte si vychutnať krásnu bachaty a rozpohybovať sa pri nej. Či už v páre, alebo sólo, Bachata poskytuje dostatok krokových variácií a pohybových obmien, ktorými si zlepšíte náladu a budete sa cítiť na parkete sebaistejšie.

Svetový deň vody v múzeu

22. marca, Vlastivedné múzeum

Vlastivedné múzeum v Považskej Bystrici si pripomenie deň venovaný vode a dôležitosť ochrany vody pre udržanie života na našej planéte podujatím s názvom Svetový deň vody v múzeu, ktoré sa bude konať v piatok. Pracovníci múzea pre žiakov pripravili rozmanité prednášky, aktivity, pokusy s vodou či pozorovanie vodných živočíchov, a to priamo v priestoroch mú­zea.

Morena, Morena

22. marca o 10:00, kino Mier

Považské osvetové stredisko organizuje regionálnu súťaž a prehliadku detských folklórnych súborov s názvom Morena, Morena, ktorá sa uskutoční v piatok v kine Mier

Sklenená izba

22. marca o 18:30, kino Mier

Na kopci nad Brnom vyrástol na začiatku tridsiatych rokov minulého storočia mimoriadny dom – majstrovské dielo modernistickej architektúry z betónu a ocele z dielne slávneho architekta von Abta. Stredobodom domu je „Sklenená izba“, nad ktorou sa tají dych. Milostná dráma.

Hokejbal: Považská Bystrica – Ružinov

23. marca o 13:00, hokejbalové ihrisko

Hokejbalisti Považskej Bystrice sa predstavia poslednýkrát počas základnej časti na domácom ihrisku, keď privítajú Ružinov. V boji o čo najlepšie miesto v play-off musia vyhrať.

Futbal: Považská Bystrica – Galanta

23. marca o 15:00, futbalový štadión

Považskobystrickí futbalisti síce nevstúpili do jarnej časti ideálne, ale tri doma stratené body priviezli z Kalnej nad Hronom. Teraz si však už žiadnu domácu stratu nechcú pripustiť.

LOVEnie

23. marca o 18:30, kino Mier

Romantická komédia o tom, že lásky je niekedy málo a niekedy naopak až príliš veľa. Ako ale spoznať toho pravého? Eliška má svadbu, čaká na svoj veľký deň, ale vytúžené áno nakoniec nezaznie. Ženích totiž v rozhodujúcej chvíli vezme nohy na plecia a utečie priamo spred oltára. Romantické LOVEnie plné lásky skončilo totálnym fiaskom. Zdrvená nevesta má našťastie kamarátku, ktorá presne vie, čo robiť.

Posviacka píšťalového organa

24. marca o 8:30, evanjelický kostol

V nedeľu ráno sa v priestoroch Evanjelického kostola v Považskej Bystrici budú konať slávnostné sl. Božie pri príležitosti posviacky píšťalového organa. V rámci služieb Božích budú zároveň uvedení noví činovníci Cirkevného zboru Považská Bystrica.

Tárajko & Popletajka

24. marca o 16:00, kino Mier

Divadelná šou pre celú rodinu – Hľadanie strateného pirátskeho pokladu. Tárajko a Popletajka sa rozhodli požiadať detičky o pomoc pri hľadaní strateného pirátskeho pokladu. V predstavení plnom napätia, zábavných situácií, pesničiek a tancov spoznajú deti nových kamarátov.

Dni architektúry

MG ART Galéria

Výstava Arkon atelier v rámci podujatia Dni architektúry potrvá v priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika do 29. marca. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Medzi svetmi – Lukáš Kubičina a Mikuláš Dudáš

Kino Mier

Považské osvetové stredisko, Trenčianske osvetové stredisko a PX Centrum pripravili výstavu umeleckých fotografií. Svet pod povrchom znázorňujú fotografie jaskýň Lukáša Kubičinu a svet nad povrchom fotografie prírodných krás a úkazov z rôznych kútov sveta od Mikuláša Dudáša. Výstava potrvá do 31. marca a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Oživovanie hradov

Vlastivedné múzeum

Aktuálny trend záchrany hradných zrúcanín na Slovensku je hlavnou témou výstavy Oživovanie hradov v našom múzeu. Zaujmú na nej rôzne pracovné nástroje od čias praveku, nádoby, mince, fragmenty stredovekého staviteľstva, vystavené budú aj ľudské lebky. Pre organizované skupiny je pripravený lektorský výklad a náučná prezentácia o obnove hradných zrúcanín. Výstava potrvá do 30. júna.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Keby ste chceli vo voľnom čase niečo pod zub…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM