Hádzaná

Hádzanárske prekvapenie na Považí: MŠK porazil Prešov

V utorkovom dohrávanom zápase 5. kola nadstavby o 1. až 6. miesto hostila v dôležitom zápase v boji o play-off Považská Bystrica favorita z Prešova. No vyhrali dobre hrajúci Považania, čo drží ich nádeje na semifinále.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárske prekvapenie na Považí: MŠK porazil Prešov
Zdroj: Barbora Talačová

Pred stretnutím bola strata Považskej Bystrice na play-off sedembodová, preto domáci vedeli, že ak si chcú udržať nádej na semifinále, mali by vyhrať. A v takomto duchu stretnutie aj pojali. Od začiatku hrali nebojácne a pôsobili oveľa ľahším dojmom ako Prešov. Pomerne rýchlo si vypracovali trojgólový náskok (6:3), ktorý si držali takmer celý prvý polčas s malými odchýlkami (6:5 a 15:10). A tak bolo logickým vyústením vývoja aj polčasové trojgólové vedenie domácich.

Na začiatku druhého dejstva nepadalo toľko gólov. Domácim totiž na malú chvíľu poklesla úspešnosť streľby a v domácej bráne predvádzal pre zmenu parádne zákroky Martin Biel. Lenže ako náhle sa domácim začalo opäť strelecky dariť, hneď ušli súperovi opäť na päťgólový rozdiel. Ten bol najväčší v stretnutí, hoci domáci mali v oboch polčasoch dosť šancí na jeho navýšenie. Mohlo ich to mrzieť v tom momente, keď hostia vyrovnali na 24:24. Ale slúži im ku cti, že nespanikárili a strelili súperovi tri góly po sebe. Tým definitívne rozhodli o svojom víťazstve. Prešov síce tesne pred koncom znížil na rozdiel jedného gólu, ale to bola len kozmetická úprava výsledku.

Pre východniarov to bola len druhá prehra v ligovej sezóne. Považská Bystrica opäť potvrdila, že proti Prešovu jej to ide. Veď v minulosezónnom semifinále play-off prerušila Tatranu 79 zápasov trvajúcu sériu bez prehry na ligovej scéne, ktorá časovo trvala dva roky, dva mesiace a dvanásť dní. Teraz na ďalšiu výhru proti nemu nemuseli hráči MŠK čakať tak dlho, čo im pomohlo v ťažkom boji o tohtoročné semifinále.

MŠK Považská Bystrica – Tatran Prešov 29 : 28 (16 : 13)

MŠK: Biel, Drápal, Makay – Cifra, Firit, Š. Macháč 1, Kasagranda 4, Dyba 3, Jurák 1, Tumidalský, Valášek, Vallo 8/1, M. Macháč, Hároník, J. Kozák 4, M. Kozák 8/4

Tatran: Vernarský, Čupryna – Rábek 2, Kopčo 1, Hrstka 4/1, D. Krok 1, Rečičár, Ľ. Šárpataky 1, L. Urban 3, Furlan 6, Pekár, Rešovský, Číp 5, Peskov 5

Rozhodovali: Daňo – Sabol

Vylúčení: 4 – 5

Pokutové hody: 6/5 – 2/1

Priebeh: 1:0, 3:3, 6:5, 10:8, 13:10, 15:10, 17:14, 18:15, 20:15, 23:19, 24:20, 27:24

Môže vás zaujímať:

Senzačný obrat v závere: Nádej na play-off hádzanárov MŠK stále žije!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM