Filip Chudý Hádzaná

Hádzanári Považskej s novým kapitánom: Jednoznačná voľba kabíny

Považskobystrickí hádzanári si tesne pred začiatkom sezóny zvolili nového kapitána. Kto ním je a ako to vníma?

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Považskej s novým kapitánom: Jednoznačná voľba kabíny
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica koncom minulého týždňa absolvovali generálku na novú sezónu, keď na turnaji v maďarskom Balmazújvárosi obsadili druhé miesto. No to nie je jediná dôležitá správa pred novou sezónou. Po konci Ľubomíra Drápala totiž bola voľná pozícia kapitána, ktorú najnovšie obsadil skúsený Peter Tumidalský. Podľa slov trénera MŠK Václava Straku bola voľba hráčskej kabíny jednoznačná.

„Bola to slobodná voľba hráčov, s ktorou nemám problém. Budem sa snažiť spoluhráčom pomôcť, ak budú mať záujem, mám predsa len trochu viac rokov ako ostatní. Zvolený som bol jednoznačne možno preto, že mám takú náturu a trochu hlasnejšie rozprávam. No je úplne jedno, kto je kapitán, ide nová sezóna, v ktorej máme svoje ciele a pri ich napĺňaní musí každý priložiť ruku k dielu,“ povedal nový kapitán MŠK Považská Bystrica Peter Tumidalský.

Podľa považskobystrického trénera Václava Straku kapitánska voľba Petra Tumidalského iba zoficiálnila to, ako sa vykryštalizovala partia na novú sezónu. „Odkedy je u nás, odovzdáva rady mladším, je ťahúňom na ihrisku a má veľké slovo v kabíne. Je to teda iba logické vyústenie situácie,“ prezradil Straka, ktorý od Tumidalského očakáva, že bude jeho predĺženou rukou v kabíne a na ihrisku. „Je úplne jasné, že tréner bude odo mňa čakať to, aby sa aj v šatni a na ihrisku viac povedalo. Ja sa to budem snažiť naplniť,“ vyslovil sa Tumidalský.

Tento skúsený 36-ročný hráč prišiel do Považskej Bystrice iba začiatkom februára, ale už za polroka sa vypracoval na kapitána. Nie tak dávno bol lídrom v Prešove, s ktorým v tom čase zvádzal ostré súboje práve s Považskou Bystricou. V tom čase asi nikoho nenapadlo, že raz bude kapitán MŠK Považská Bystrica. „Nad tým som nikdy neuvažoval. Proste to tak osud zariadil a asi to tak malo byť,“ dodal Peter Tumidalský.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrický štadión plne vyťažený: Môžete vidieť v akcii všetky naše tímy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM