Rôzne

Gröhling vystríha už teraz: Kde v Trenčianskom kraji môžu prerušiť vyučovanie?

Hoci sa školský rok ešte ani nezačal, minister školstva Branislav Gröhling naznačil, kde v našom kraji môže byť už v septembri prerušené vyučovanie.

Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Vyššia miera zaočkovanosti prispeje k bezpečnejším školám a prezenčnému vyučovaniu. Povedal to v piatok na tlačovom brífingu v Trenčíne minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS). Vyzval ľudí, ktorí ešte váhajú nad očkovaním, aby tak urobili ešte do začiatku školského roka.

Prerušia v septembri vyučovanie?

„O niekoľko týždňov príde začiatok nového školského roka a nám to robí trochu starosti. Bolo by najlepšie, ak by školský rok začal v školách, aby začalo prezenčné vyučovanie tak, ako ho poznáme z predchádzajúceho obdobia," povedal Gröhling. Poďakoval primátorom, starostom a predsedom samosprávnych krajov za opatrenia k čo najvyššej zaočkovanosti, čo podľa neho prispeje k bezpečnejším školám a prezenčnému vyučovaniu.

Vyššiu mieru zaočkovanosti zamestnancov škôl ako priemer na Slovensku majú v Trenčianskom kraji v Myjave, kde dosiahla 71 percent. Miera zaočkovanosti v Myjave dosahuje 37 percent, v Partizánskom 36 percent, v Prievidzi 37 percent a Púchove 36 percent, čo môže na konci septembra prerušiť vyučovanie v niektorých triedach, upozornil minister.

Viac správ zo Slovenska

Baškova výzva

Očkovanie absolvovalo 79 percent pedagogických zamestnancov stredných škôl v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK), u nepedagogických zamestnancov je to 59 percent, priemerná miera zaočkovanosti v stredných školách je tak 69 percent, doplnil predseda TSK Jaroslav Baška.

Ľudí, ktorí váhajú nad očkovaním, vyzval, aby využili veľkokapacitné krajské očkovacie centrá v Prievidzi a Trenčíne, prípadne ďalších šesť vakcinačných centier v kraji.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy z Trenčianskeho kraja

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM