Filip Chudý Hádzaná

Gólová explózia priniesla Považskej historický REKORD a zreálnila play-off! FOTO

Herná pohoda považskobystrických hádzanárov sa prejavila v zápasoch vonku. Najprv prepísali historické štatistiky, teraz odrazili útok súperov.

Ilustračný obrázok k článku Gólová explózia priniesla Považskej historický REKORD a zreálnila play-off! FOTO
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hádzanári MŠK Považská Bystrica zvíťazili v dohrávke 14. kola Niké Handball Extraligy na palubovke Košice Crows 30:21 a upevnili si druhú priečku v tabuľke, ktorú, ak sa nič šokujúce nestane, by si aj mali udržať.

Play-off takmer isté

Navyše existuje už len jedna šialená matematická kombinácia, ktorá by nás vyradila z boja o medaily.

Zápas v Košiciach mali Považskobystričania odohrať už na začiatku októbra minulého roka, pričom aj do metropoly východu vyrazili, ale počas cesty dostali správu, že zápas sa odkladá kvôli koronavíusu, preto museli autobus otočiť a vrátiť sa domov. Následne prepukol tento vírus aj v kabíne MŠK, pričom jednou zo zmien v programe bola aj výmena domáceho prostredia s košickými vranami, preto sa hralo až teraz.

Historické víťazstvo

Domácim však nedali žiadnu šancu, od prvých minút diktovali tempo zápasu a stále boli vo vedení. V bráne čaroval Kovačin, obrana fungovala, útok umne dirigoval Vallo, góly dávali spojky aj krídla. A keby mali hráči MŠK ešte vyššiu efektivitu v streľbe, resp. dotiahli do úspechu niektoré protiútoky, mohli vyhrať aj výraznejšie. Potešil aj návrat tria Dobroň, Štefina, Burnazovič do zostavy po korona pauze.

Dosiahli druhé výrazné víťazstvo vonku v priebehu štyroch dní. V Topoľčanoch triumfovali 40:20, čo bola vôbec najvyššia považskobystrická extraligová výhra na pôde súpera v histórii. Teraz nešetrili súpera v boji o druhé miesto, a to sa hralo na horúcej košickej pôde. Priemer 35 strelených gólov vonku na zápas je vynikajúci.

Sumár

Košice Crows – MŠK Považská Bystrica 21:30 (9:16)
Najviac gólov: Radčenko 5, Pecha, Hozman a Dani po 3 – Ivanicja 7, Vallo 6, Briatka 5/5. Rozhodovali: Vydra, Klus, vylúčenia: 4:5, 7m hody: 3/0 – 5/5

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite si aj zábery zo zápasu.

OBRAZOM: Košice Crows - MŠK Považská Bystrica 21:30
11
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM