Filip Chudý Futbal

Futbalové sviatky v okolí Považskej: Lokálne kluby očakávajú väčšie návštevy

Náš futbalový región sa môže tešiť na ďalšie športové sviatky, keďže sem zavítajú na pohárové zápasy okrem iného dvaja prvoligisti.

Ilustračný obrázok k článku Futbalové sviatky v okolí Považskej: Lokálne kluby očakávajú väčšie návštevy
Zdroj: TASR

Počas utorka a stredy sa odohrá väčšina zápasov 3. kola najprestížnejšej pohárovej súťaže na Slovensku Slovnaft cup-u, čiže Slovenského pohára vo futbale. V hre sú stále aj tri kluby spadajúce pod územie ObFZ Považská Bystrica, pričom všetky sa predstavia v domácom prostredí. Dva z nich už tento týždeň, Púchovčania privítajú obhajcu trofeje z Trenčína až budúci týždeň v stredu 21. septembra od 16:00.

Už túto stredu od 16:00 sa tešia na futbalový sviatok v Brvništi a Borčiciach. TJ Slovan Brvnište, účastník 5. ligy, sa do 3. kola tejto pohárovej súťaže dostal premiérovo. Najprv v lokálnom derby vyradil štvrtoligovú Domanižu a neskôr aj treťoligový klub Prievidza & Handlová. Teraz hráčov Brvnišťa čaká ďalší treťoligista z Rohožníka.

„Na zápas sme pripravení, bez toho by sme doňho ani nešli. Pokúsime sa súpera prekvapiť. Brvnište sa nikdy v histórii takto ďaleko v pohári nedostalo, preto to môžeme považovať za historický úspech. Je to možno aj najväčší zápas v klubovej histórii, veď pohárové zápasy majú iné čaro ako ligové a príde na ne aj viac ľudí,“ povedal predseda klubu Milan Banínec.

Atraktívny súper

Podľa jeho slov by chceli postúpiť ďalej, aby prišiel do Brvnišťa ešte atraktívnejší súper, ktorého by si podľa predsedu klubu zaslúžili. Ten zároveň dúfa, že už na zápas s Rohožníkom príde aspoň tisíc ľudí, vstupné podľa jeho slov bude jedno euro.

No atraktívneho súpera sa dočkali už teraz v štvrtoligových Borčiciach, kde v stredu od 16:00 privítajú účastníka našej najvyššej súťaže z Trnavy. Aj preto v Borčiciach očakávajú väčšiu návštevu, z toho dôvodu spustili už predpredaj vstupeniek, cena lístka sú štyri eurá, ženy a deti zadarmo. „Vzhľadom k zvýšeným bezpečnostným opatreniam by som fanúšikom odporučil, aby si lístky zadovážili v predstihu,“ ozrejmil pre klubový web športový riaditeľ Iskry Borčice Emil Le Giang.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania na čele tabuľky: Ich úspešná séria má už ročné trvanie, FOTO

Veľké okresné derby: Považskobystričania privítajú najväčšiu obec v okrese

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM