Filip Chudý Futbal Futbal

Futbal v Považskej má takéto ambície: Fanúšikovia, tešme sa!

Považskobystrickí futbalisti hrajú momentálne 6.ligu, ale vedenie klubu by chcelo hrať úplne inú súťaž. Bude sa to riešiť kúpou licencie?

Ilustračný obrázok k článku Futbal v Považskej má takéto ambície: Fanúšikovia, tešme sa!
Zdroj: Dnes24.sk

Futbalisti MŠK Považská Bystrica síce v minulej sezóne postúpili, ale stále len do 6. ligy, keďže nie prvýkrát v ostatných rokoch spadli po odhlásení z krajských súťaží do najnižšej oblastnej súťaže, odkiaľ museli opäť začínať. A hoci má vedenie klubu v tejto sezóne postupové ambície a chcelo by sa v najkratšom čase dostať do 5. ligy, z dlhodobého horizontu má úplne iné ambície. „Celé by sme to chceli zastabilizovať v druhej lige, tú nám aktuálne hrajú dorast, žiaci a ženy, no a v priebehu niekoľkých rokov je ambícia sa tam dostať aj s mužmi. Považskobystrická futbalová história hovorí, že tu bola väčšinou práve druhá najvyššia súťaž. Aj keď sme v nej akurát neboli, časom sme sa do nej vždy dostali,“ povedal prvý muž futbalového klubu MŠK Považská Bystrica Ján Panák.

„Veď aj primátor hovorí, že vzhľadom na veľkosť mesta, futbalovú históriu, množstvo vychovaných výborných hráčov, to všetko hovorí o tom, že by tu časom mal byť futbal na vyššej úrovni. Vzhľadom na tieto veci by nám druhá liga asi pasovala, ale to je dlhá cesta, to nejde urobiť za rok, či dva, to sa musí postupne,“ vyjadril sa Ján Panák.

V ostatných rokoch sa považskobystrický futbalový klub dvakrát odhlásil z vyšších súťaží, aby následne začínal opäť z najnižšej možnej, no Ján Panák si nevie predstaviť, že by sa stal opačný proces a MŠK Považská Bystrica by kúpila od niekoho licenciu napríklad na tretiu ligu, keďže momentálne je to mestský klub. „Mesto nemá možnosť kúpiť ligu, veď keď kupuje aj kancelársky papier, musí vypísať súťaž a urobiť výberové konanie. Viete si predstaviť výberové konanie na to, kto nám predá tretiu ligu? Ja si to neviem predstaviť! Viem o tom, že Púchov zaplatil Moravanom za licenciu na tretiu ligu 1,5 milióna starých korún. Čiže by sa musel nájsť sponzor, kto by takú sumu položil na stôl, čo je podľa mňa nereálne,“ vyslovil sa Ján Panák.

Šéf považskobystrického futbalu nám nevedel povedať časový horizont, za koľko rokov by sa mohol náš seniorský tím dostať do druhej najvyššej súťaže. „Keď nám zostanú dnešní dorastenci, ktorí hrajú druhú ligu, čiže budú mať úroveň druholigistov, pričom budú mať záujem trénovať a zlepšovať sa, môže to byť rýchla cesta. No ak vám skončí dorast a tí hráči odídu do iných klubov, čiže sa káder mužov nedoplní, tak to bude dlhšia cesta. Futbalové ciele a sny máme, ale ako rýchlo sa naplnia, to teraz ťažko odhadnúť,“ dodal Ján Panák.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

MŠK Považská Bystrica štartuje sezónu: Vedenie klubu prezradilo ambície

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM