Filip Chudý Rôzne

Fotograf z Považskej je po páde na Maníne vo vážnom stave: Srdcervúci ODKAZ kolegov

Na Veľkom Maníne sa odohrala záchranná akcia. Ako sa ukázalo, museli ratovať astrofotografa Ondreja z Považskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Fotograf z Považskej je po páde na Maníne vo vážnom stave: Srdcervúci ODKAZ kolegov
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Už sme vás informovali o tom, že Horská záchranná služba zasahovala v nedeľu (11.4.) nadránom pod vrchom Veľký Manín. Tam približne o 2.00 hod spadol zo skalného hrebeňa z výšky asi 20 metrov 28-ročný muž, pričom následne padal ďalších 50 metrov po exponovanom teréne a zastavil ho až strom.

Nešťastná súhra

Ako sa ukázalo, išlo o astrofotografa Ondreja z Považskej Bystrice.

Astronomický klub Juraja Bardyho v pondelok na sociálnej sieti uviedol, že radi by prinášali len správy o fotografiách oblohy. „Žiaľ, z času na čas krátka nešťastná súhra osudových okamihov tvrdo zasiahne do našich životov. A to aj v oblastiach, ktoré nám v nich dlhodobo prinášajú šťastie pri pohľade na hviezdne nebo,“ uviedli.

Veľmi vážny stav

„Presne po ňom zatúžil náš dlhoročný priateľ, skúsený umelecký fotograf nočnej krajinky, ktorý pri ceste za ďalšou zo svojej fantastickej série dychberúcich fotografií utrpel ťažký úraz na masíve Manínov,“ oznámil Astronomický klub Juraja Bardyho.

„Jeho stav je veľmi vážny a tak sa zomknime v myšlienke na Ondra, jeho priateľku Maťku a ich potomka, za jeho skoré a úspešné vyliečenie, nech opäť stojí s prstom na spúšti svojho fotoaparátu pod hviezdnym nebom a naďalej teší všetkých svojich fanúšikov a široké rozpätie ľudí láskou k oblohe v srdci,“ doplnili v odkaze členovia astronomického klubu z Plevníka – Drienového.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Zábery zo záchrannej akcie.

FOTO: Horskí záchranári pomáhali mužovi, ktorý spadol z Veľkého Manína
4
Galéria

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM