Filip Chudý Krimi

FOTO z miesta: Požiar zlievarne v Považskej, 50 ľudí evakuovaných!

Zo známej považskobystrickej zlievarne museli kvôli požiaru evakuovať približne 50 pracovníkov. Aká bola príčina požiaru?

Ilustračný obrázok k článku FOTO z miesta: Požiar zlievarne v Považskej, 50 ľudí evakuovaných!
8
Galéria
Zdroj: TASR

Približne 50 pracovníkov museli v utorok popoludní evakuovať zo zlievarne strojárskej spoločnosti Medeko v považskobys­trickej mestskej časti Považské Podhradie po tom, ako objekt zasiahol požiar. Na mieste zasahuje 14 hasičov z Považskej Bystrice, Dubnice nad Váhom a Púchova.

Ako informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Považskej Bystrici Zdeno Tarabík, na miesto požiaru najskôr povolali aj jednotky z Bytče a Záchrannej brigády v Žiline, ktoré však vzápätí odvolali.

„Príčina požiaru sa vyšetruje, ale pravdepodobne ide o technickú poruchu na riadeniach alebo na elektroinštalácii. Požiar hasiči lokalizovali asi po pol hodine, zadymenie zachvátilo celé výrobné a skladové priestory,“ doplnil Tarabík s tým, že hasiči zasahovali v autonómnych dýchacích prístrojoch.

Majiteľ nechce veľké škody

Podľa konateľa spoločnosti Medeko Pavla Demáčka požiar vznikol zrejme v dôsledku skratu a horenie podporil stlačený vzduch, ktorý potrebujú pri výrobe odliatkov. „Je to nepríjemnosť, dôležité je, že sa nikto nezranil. Dúfam, že nám to nespôsobí veľké škody najmä pre našich zákazníkov, pretože sa blíži koniec roka a musíme splniť kontrakty,“ skonštatoval Demáček.

Ako dodal, z objektu zlievarne presného liatia bola napájaná elektrickou energiou aj susedná výrobná hala, v ktorej rovnako museli zastaviť výrobu. „V susednej výrobnej hale sa začne pracovať už zajtra, zlievareň treba najskôr odvetrať a zistiť škody. Predpokladám však, že na majetku by nemalo dôjsť k väčším škodám,“ doplnil konateľ s tým, že celkovo sa prerušenie výroby bude týkať približne sto ľudí.

Požiar zlievarne v Považskej: Práca hasičov
8
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Policajti nezaháľajú ani v novembri: Ďalšia akcia na považskobystrických cestách

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM