Filip Chudý Rôzne

FOTO: Búdka dobrovoľníka z Považskej skrásnela

Známe detské ihrisko ponúka vďaka Považskobystričanke Petre Hulkovej estetický zážitok. Ako po novom vyzerá tamojšia knižná búdka?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Búdka dobrovoľníka z Považskej skrásnela
Zdroj: Dnes24.sk

Na Lánoch sa zrealizovala v minulých mesiacoch zaujímavá myšlienka, keď jedna z informačných tabúľ zmenila svoj charakter a stala sa z nej knižná búdka, ktorú vyrobil známy dobrovoľník Ivan Sikorai. No knižná búdka po novom už neslúži len na požičiavanie si kníh, ale ponúka aj estetický zážitok.

Nápad predsedníčky VMČ Lány Jany Veličovej zrealizovala 34-ročná Považskobystričanka Petra Hulková. Tá knižnú búdku pekne namaľovala, hoci maliarka nie je, ale podľa vlastných slov už od detstva tvorí, maľuje, aranžuje, pričom maľovanie je jej najbližšie. „Bývala som na Lánoch, pričom táto časť mesta sa mi najviac páči, keďže je tam najviac stromov, pričom aj na tom detskom ihrisku sa nachádzajú,“ vyslovila sa Petra Hulková.

„Mám rada lesnú tematiku a veci zladené s prírodou. Inde sa to kreslí tak krikľavo, aby to bolo vidieť, mne sa to páčilo takto. Práve tento park mám v Považskej Bystrici najradšej a chcela som preto zachovať takú prírodnú štruktúru. Plus je to na detskom ihrisku, čomu som to tiež prispôsobila, a tak je to rozprávkovo-lesné aj so škriatkami,“ povedala o motíve malieb Petra Hulková.

Použité boli akrylové farby, ktoré sú najlepšie na vonkajšie prostredie a maľby sa tak nezmazávajú. „Dalo mi to veľa práce. Celkovo som to maľovala osem plných dní od rána až do večera. Maľbu som dokončila minulý týždeň vo štvrtok a v piatok som to ešte nalakovala,“ dodala Petra Hulková s tým, že ju to veľmi bavilo.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť to, ako táto knižná búdka po novom vyzerá.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dobrovoľníci z Považskej bez nároku na honorár: Počin, čo si zaslúži aspoň LIKE!

Padlo rozhodnutie o kúpalisku v Považskej: Bude ešte otvorené?

Foto: ilustračné

Knižná búdka v parku na Lánoch: Takto vyzerá po novom
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM