Filip Chudý Rôzne

FOTO a VIDEO: Do považskobystrickej nemocnice sa pustili desiatky maliarov naraz

Nemocnica v Považskej Bystrici zažila niečo, čo doteraz ešte nie. Zobrali si ju do parády desiatky maliarov z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Do považskobystrickej nemocnice sa pustili desiatky maliarov naraz
Zdroj: Dnes24.sk

Považská Bystrica bola miestom prvej charitatívno-súťažnej akcie Cechu maliarov Slovenska. Podujatie s názvom Farbou pre radosť duše sa odohralo v Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici, keď sa vďaka nemu vymaľovali steny neurologického oddelenia.

Nemocnica v Považskej: Maliari v akcii
1
Galéria

Ušetrené nielen tisíce eur

Materiál sa podľa jeho slov dával sponzorsky, pričom bolo vyčíslené, že spolu s malou plácou to vyšlo na 15000 eur. „Nemocnica je nesmierne rada za takýto projekt, hlavne, že sa stihne také veľké oddelenie za jeden deň. Pacienti boli odtiaľto prevezení na iné oddelenia, ale mali by sa vrátiť v piatok ráno,“ vyjadril sa poverený riaditeľ NsP v Považskej Bystrici Igor Steiner.

„Predpoklad ušetrenia pre nemocnicu je okolo 20000 eur, no pre nás je dôležitý hlavne ušetrený čas, pretože čo by normálne trvalo niekoľko týždňov, je teraz hotové za deň,“ povedal Steiner.

Možný začiatok tradície

Ako prezradil, nemocnica sa maľuje prakticky kontinuálne, keďže kým ju celú postupne prejdú, už sa prakticky treba vrátiť na začiatok a opäť ju začať maľovať. „S Cechom maliarov Slovenska sme hovorili aj o budúcej spolupráci a chceli by sme z toho spraviť každoročnú tradíciu, keď by sa vytypovalo vždy jedno oddelenie,“ informoval primátor mesta Karol Janas.

Farbou pre radosť duše: Maľovanie považskobystrickej nemocnice
13
Galéria

Vo štvrtok sa v nemocnici vymaľovalo 1800 metrov štvorcových stien, 700 metrov štvorcových soklov, 30 metrov štvorcových zárubní, 400 metrov štvorcových dverí a k tomu ešte aj radiátory. Časť práce je aj na žiakoch považskobystrickej SOŠ. „Je to dobrá akcia, ktorá sa mi páči. Nie je to nič náročné, navyše už tu bolo aj treba maľovať. Rohy v izbách boli obité, preto sme ich sadrovali. Som rád, že som tu, lepšie takto pomôcť, ako byť v škole,“ vyslovil sa žiak SOŠ Dušan Vala z Hatného.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Milan z Považskej má krásneho koníčka: Celá jeho zbierka sa nezmestí ani do kina, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM