Filip Chudý Rôzne

FOTKY, ktoré vám zlepšia deň: Ulice Považskej plné nečakaných i dojemných objatí

Projekt Hug Day prvýkrát zavítal do nášho mesta. Považskobystrické ulice zaplavili mladí ľudia, ktorí rozdali množstvo objatí. Aké boli reakcie?

Ilustračný obrázok k článku FOTKY, ktoré vám zlepšia deň: Ulice Považskej plné nečakaných i dojemných objatí
13
Galéria
Zdroj: Hug Day Považská Bystrica

Pri príležitosti medzinárodného Dňa objatí sa tento rok na Slovensku konal 6. ročník podujatia Hug Day. No v pondelok 26. júna vôbec prvýkrát Deň objatí zavítal do Považskej Bystrice. Postarali sa o to organizátorky podujatia v našom meste Daniela Fileková, Emília Lazarová, Dominika Garabíková, Simona Pasčenková a Veronika Bašternáková, ktoré chceli priniesť úsmev, radosť a objatie tam, kde chýba a nezabudnúť pri tom na hodnotu, ktorú nám prináša otvorená náruč.

„Celkovo sme v Považskej Bystrici rozdali 3574 objatí, pričom sa o to postaralo 37 ľudí, ktorí sa na akcii podieľali. My ako organizátorky sme objatia rozdávali počas celých šiestich hodín, ďalší väčšinou do 13:00, resp. ako mohli,“ povedala Daniela Fileková.

Stretnúť ľudí, ktorí rozdávali objatia, ste u nás mohli počas pondelka od 10:0 do 16:00 prakticky v celom meste. Od SNP, cez Rozkvet až po Strojárenskú štvrť. „Reakcie ľudí boli väčšinou veľmi príjemné, aj keď sa našli občas aj negatívne, keďže nie každý sa rád objíma. Niektorí prišli za nami aj sami, za ďalšími sme prišli my. Mám pocit, že starší ľudia na to reagovali pozitívnejšie. Niektorí nás aj rozplakali, keď nám hovorili, že to objatie im chýbalo a rozprávali nám pekné príbehy. Celkovo si preto myslím, že sme priniesli do Považskej Bystrice pozitívnu atmosféru,“ uviedla Fileková.

Podľa jej slov objatie dali každému, kto mal oň záujem, väčšinou to boli okoloidúci, ale odmenili takto aj pracujúcich. „Skutočnosť prevýšila naše očakávania. Vzhľadom na to, že to bolo prvýkrát v Považskej Bystrici, sme očakávali trochu nepríjemnejšie reakcie, no tie boli úplne v poriadku a už teraz sa tešíme na budúci ročník,“ dodala organizátorka podujatia.

Deň objatí v Považskej Bystrici: Takto to vyzeralo v našich uliciach
13
Galéria
Zdroj: Hug Day Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Školský rok sa blíži k záveru: Zoznam a FOTO najúspešnejších žiakov z Považskej

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM