Kultúra

Folklórny sviatok v Papradne: Ukážu krásne ľudové dedičstvo z dolín Javorníkov

Prvé kultúrne podujatie pre verejnosť v Papradne po korone ponúkne akciu s názvom Štyri chodníčky pod Javorníčky.

Ilustračný obrázok k článku Folklórny sviatok v Papradne: Ukážu krásne ľudové dedičstvo z dolín Javorníkov
Zdroj: Považské osvetové stredisko

Tohtoročnú júnovú akciu V srdci Javornikvo pre známe okolnosti síce zrušili, lenže Považské osvetové stredisko (POS) v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, obec Papradno a folklórna skupina Podžiaran opäť spojili sily a pripravili aj tak zaujímavé folklórne podujatie.

Kto vystúpi?

Spoločne pozývajú na na folklórne popoludnie s názvom Štyri chodníčky pod Javorníčky, ktoré sa bude konať v nedeľu 12. júla 2020 o 15.00 h v amfiteátri v Papradne.

„Program folklórnych kolektívov FSk Bukoviny z Brvnišťa, FSk Javorníček z Hvozdnice, DFSk Podžiaranček, FSk Podžiaran z Papradna a sólistov Jozefa Pobočíka z Brvnišťa, Janky a Milana Jankoviechovcov z Jasenice nás prenesie do čias minulých a pripomenie nám zvyky a spevy z dolín Javorníkov,“ povedala metodička folklóru z POS Dana Mahútová s tým, že hosťom programu bude ľudová hudba Tomanovci z Praznova.

Poďakovanie za rúška

Predstavené budú tradičné pastierske hudobné nástroje, kroje a krojové súčasti podporené v rámci projektu OTTITÁ POTITÁ – hudobno-spevné tradície FSk Podžiaran Papradno. Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Samostatná odborná referentka pre samosprávu obce Papradno Zuzana Burdejová doplnila, že cúčasťou folklórneho popoludnia bude okrem kultúrneho programu aj verejné poďakovanie občanom, ktorí boli ochotní šiť rúška pre potreby obce.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

V Papradne to folklórom žije.

Folklórny festival V srdci Javorníkvo v Papradne: Takto to na ňom vyzerá
10
Galéria
Zdroj: Považské osvetové stredisko

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM