Filip Chudý Kultúra

Filmové lahôdky na festivale v Považskej: PROGRAM celého podujatia, FOTO

Do Považskej Bystrice už šiestykrát mieri filmový festival Expedičná kamera. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Filmové lahôdky na festivale v Považskej: PROGRAM celého podujatia, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Expedičná kamera

Hoci v našich končinách ešte vládne zima, mnohí už zrejme premýšľajú nad tým, kam a za akým dobrodružstvom vyrazia. A presne v tomto vám môže pomôcť ďalší ročník filmového festivalu Expedičná kamera, ktorý sa už po šiestykrát uskutoční aj v Považskej Bystrici. Konkrétne v sobotu 11. marca od 16:00 v kine Mier.

„Tento rok návštevníkom opäť pripomenieme, že ľudská kreativita nepozná medze, či už vo vykonávaných aktivitách alebo v miestach, kde sú ľudia schopní žiť. Uvedomia si, aká je naša planéta obrovská, koľko neuveriteľných miest poskytuje a koľko na nej žije zaujímavých ľudí, prežívajúcich rôzne osudy,“ povedal organizátor akcie Juraj Lukáš.

Ako ďalej uviedol, festivalová porota vybrala filmové lahôdky, ktoré boli ocenené na prestížnych svetových festivaloch. S aktérmi jednotlivých snímok môžete zažiť výzvu v podobe 400 km dlhého ultra maratónu v nehostinnej púšti, vodácke dobrodružstvo šestice kamarátov v ďalekej Aljaške, mtb expedíciu v odľahlých gruzínskych horách, či 20 mesiacov strávených splavom 7500 kilometrov po riekach Amazónie.

Okrem hlavných snímok sa môžete tešiť aj na bonusové filmy, ktoré sa venujú hlavne športovým aktivitám v horách. „Okrem toho je pre každého účastníka pripravené občerstvenie, káva/čaj či chlieb s masťou a samozrejme zaujímavé časopisy. A na úplný záver nebude chýbať ani obľúbená tombola,“ doplnil Lukáš s tým, že každý kto príde, zažije príjemne strávené popoludnie.

Program festivalu Expedičná kamera 2017

  • 16:00 Otvorenie festivalu
  • 16:10 Blok krátkych videí v spolupráci s outdoorfilmy.sk
  • 16:30 Projekt Moffat – predstavenie životného príbehu 91-ročnej Britky, ktorá svoj život zasvätila lezeniu a sprevádzaniu ľudí po horách.
  • 16:50 Ultra Trail Gobi Race – bežci môžu pri sledovaní tohto preteku prehodnotiť svoje doterajšie ciele.
  • 17:00 Divočinou Aljašky – partia šiestich kamarátov sa vydala za polárny kruh, aby tam na nafukovacích lodiach splavili rieku Alatnu. Celá cesta sa stala pre všetkých členov expedície nezabudnuteľnou súčasťou ich životov.
  • 17:30 Návrat do Zanskaru – dvaja kamaráti sa po 30 rokoch vracajú do Zanskaru. Poznamená toto odľahlé miesto výstavba cesty a spojenie s civilizáciou?
  • Prestávka
  • 18:30 Zbaľ sa a poď… – v spolupráci s Vlastivedným múzeom je pre všetkých milovníkov cestovania pripravená táto obľúbená prednáška, v rámci ktorej sa vďaka rozprávaniu a fotografiám Marcela Šurku prenesiete tentoraz do síce neďalekej, ale o to dobrodružnejšej Ukrajiny.
  • 19:30 Veľká skalná párty – film divákov zavedie do amerického Arkansasu, kde sa schádzajú tí najlepší horolezci sveta na už tradičnom vytrvalostnom lezeckom preteku.
  • 19:50 Trail do Kazbegi – tento film priblíži gruzínske ľudoprázdne hory, horské bicykle, a partiu kamarátov, čo sa ich rozhodli zdolať.
  • Prestávka
  • 20:30 Pura Vida – nadšený cestovateľ a cyklista Hervé si vymyslel bláznivý plán. Svoj bicykel použil ako pohon lode a plavil sa po Amazonke, pričom za 20 mesiacov prekonal 7500 km. Ako sa vyrovnal so samotou, vrtkavým počasím, krokodílmi či pirátmi?
  • 21:15 Tombola
Festival Expedičná kamera Považská Bystrica 2017: Malá ochutnávka
4
Galéria
Zdroj: Expedičná kamera

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Poznáme budúcu podobu Považského hradu: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM