Filip Chudý Kultúra

Federálne derby či Star Wars: Aj taký môže byť povianočný víkend v Považskej

Máme tu posledné víkendové dni tohto roka, ktoré môžeme využiť na zábavu. Aké podujatia sú pripravené v Považskej Bystrici a okolí?

Ilustračný obrázok k článku Federálne derby či Star Wars: Aj taký môže byť povianočný víkend v Považskej
Zdroj: TASR

Jumanji: Ďalší level

27. decembra o 18:30, kino Mier

Obľúbené herecké kvarteto Dwayne “The Rock” Johnson, Jack Black, Karen Gillan a Kevin Hart je späť! Vo vianočnej novinke sa Martha, Bethany a Fridge vracajú do hry nájsť Spencera po tom, čo záhadne zmizol. Zisťujú však, že hra sa zmenila a prežiť vo svete Jumanji bude omnoho náročnejšie ako predtým. Dobrodružná komédia.

Hádzaná: Slovensko – Česko

28. decembra o 16:00, športová hala

V Považskej Bystrici sa odohrá prípravný zápas slovenskej hádzanárskej reprezentácie, ktorá si v prestížnom federálnom derby zmeria sily s Českom.

Maskovaní špióni

28. decembra o 16:00, kino Mier

Superšpión Lance Sterling a vynálezca Walter Beckett sú totálnymi protikladmi. Lance je kultivovaný, elegantný a nonšalantný. Zatiaľ čo Walter nie. Ale keď nečakané udalosti všetko zmenia, je táto nepravdepodobná dvojica nútená sa spojiť na veľkú misiu, ktorá vyžaduje neuveriteľné maskovanie. Animovaný film.

Šťastný nový rok

28. decembra o 18:30, kino Mier

Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Scenár filmu sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok a cez množstvo komických, ale i romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde.

Vianočné ladenie

28. decembra o 19:00, KC Cooltajner

Po letnom mikrofestivale Odpoviem ti piesňou prichádza jeho zimná edícia – Vianočné ladenie – koncert považskobystrických hudobníkov.

Štefanská La Musica

28. decembra, Kultúrny dom Plevník – Drienové

Síce o dva dni neskôr, ale už dlhoročne overená a obľúbená Štefanská La Musica od TraMbuSa bude aj tento rok. Avšak pozor, tentoraz bude v Plevníku – Drienovom.

Ľadové kráľovstvo 2

29. decembra o 16:00, kino Mier

Prečo sa Elsa narodila s magickými schopnosťami? Odpoveď na túto otázku ju láka, zároveň však ohrozuje jej kráľovstvo. Spolu s Annou, Kristoffom, Olafom a Svenom sa vydávajú na pozoruhodnú a nebezpečnú cestu. Vo filme Ľadové kráľovstvo sa Elza obávala, či jej schopnosti nie sú pre svet príliš mocné a nebezpečné. V Ľadovom kráľovstve 2 musí dúfať, že sú dostatočné… Animovaný film.

Star Wars: Vzostup Skywalkera

29. decembra o 18:30, kino Mier

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spoja sily, aby vzali divákov na epickú výpravu do praďalekej galaxie vo filme Star Wars: Vzostup Skywalkera. V strhujúcom závere Ságy Skywalkerov se zrodia nové legendy a odohrá sa konečný boj za slobodu galaxie.

Príbehy v Cooltajneri

KC Cooltajner

Vďaka spolupráci s Post Bellum sa do Považskej Bystrice podarilo priniesť dve putovné výstavy: 30 rokov slobody k výročiu Novembra 89 a Príbehy 20. storočia. Obe si v okolí Cooltajneru budete môcť pozrieť až do konca roka.

Klubová výstava členov fotoklubu Fénix

Kino Mier

Najnovšia kolekcia žánrovo rôznorodých fotografií od dvanástich autorov, členov fotoklubu Fénix. Výstava potrvá do 5. februára 2020 a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Aj takto sa koleduje na Slovensku.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM