Filip Chudý Iné športy

Fantastický úspech Považskobystričanky: Monika (17) sa neubránila slzám!

Jeden z najväčších úspechov vo svojej stále len začínajúcej sa kariére dosiahla stolná tenistka Monika Uríková z nášho mesta. Čo sa jej podarilo?

Ilustračný obrázok k článku Fantastický úspech Považskobystričanky: Monika (17) sa neubránila slzám!
Zdroj: Archív Moniky Uríkovej

Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise, ktorých hlavná súťaž sa uskutočnila počas víkendu v Národnom stolnotenisovom centre v Bratislave, priniesli medailový úspech pre mladú 17-ročnú Považskobystričanku Moniku Uríkovú. Hráčka TTC Považská Bystrica a stále len druháčka na miestnej obchodnej akadémii sa tešila z prvej individuálnej medaily na národnom seniorskom šampionáte, keď získala bronz. Z neho sa síce radovala aj pred rokom, ale ten vtedy získala spolu s Karolínou Furkovou vo štvorhre.

Uríková v prvom kole porazila Petru Vidovičovú 4:1 na sety. V osemfinále na ňu v turnajovom pavúku čakala obhajkyňa titulu Tatiana Kukuľková, pričom aj nad ňou zvíťazila 4:1. „Kukuľkovú som porazila teraz tretíkrát po sebe, preto som si celý čas v stretnutí proti nej verila, pričom som si dôverovala viac-menej počas celého šampionátu,“ povedala Uríková, ktorá vo štvrťfinále porazila Simonu Horváthovú opäť 4:1 na sety, čo jej už zabezpečilo minimálne bronz, ktorý síce po semifinálovej prehre s Luciou Truksovou nevylepšila, ale náladu jej to nepokazilo.

„Ja som vôbec nečakala, že sa dostanem až do semifinále, bolo to pre mňa samú prekvapenie, ale za to pekné. Radím to k mojim väčším úspechom, pretože medaila zo slovenského šampionátu žien sa nenosí tak často. Som veľmi rada, že sa mi to podarilo. Samozrejme, nechýbali ani slzy šťastia,“ prezradila stolná tenistka z Považskej Bystrice.

Ako ďalej uviedla, hrala síce na týchto národných majstrovstvách dobre, ale stále má nejaké rezervy, na ktorých bude s trénerom pracovať. Tomu zároveň poďakovala, že ju počas zápasov nielen sledoval, ale aj podporoval. „Chcela by som sa poďakovať aj svojej rodine za veľkú podporu, rodičom, ktorí boli pri tomto úspechu aj s mojou najväčšou oporou, ktorou je dedko,“ vyjadrila sa Monika Uríková.

Tá adresovala ďakovné slová aj svojej kamarátke Emke Ďuricovej, ktorá s ňou volala pred štvrťfinálovým zápasom, ktorý rozhodoval o medaile. „Dávala ma do pohody, pretože bez nej by som to nezvládla, patrí jej veľké ďakujem a taktiež aj Simone Siažikovej. A chcela by som všetkým odkázať, aby sa nikdy nevzdávali a stále na sebe pracovali, pretože nikdy neviete, kedy ten úspech príde, no každým tréningom ste k nemu bližšie,“ doplnila stolnotenisová medailistka z nášho mesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nová posila MŠK prezradila: Som Považskobystričan a chcem svojmu rodisku pomôcť!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM