Krimi

Dvojnásobná vražda otriasla Považím: Lukáš sa mal mstiť za zlé správanie k deťom

Motívom mala byť pomsta a obžalovanému malo pomôcť aj dieťa. Prokurátor ÚŠP podal obžalobu na muža obvineného z dvojnásobnej vraždy.

Ilustračný obrázok k článku Dvojnásobná vražda otriasla Považím: Lukáš sa mal mstiť za zlé správanie k deťom
2
Galéria
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku obžalobu na obvineného Lukáša K. pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a prečin poškodzovania cudzej veci. Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

Hrozba doživotia

Lukáš T. bol obvinený z dvojnásobnej úkladnej vraždy z novembra minulého roka v obci Lednické Rovne v okrese Púchov.

Ako dodal hovorca, v prípade dokázania viny pred súdom hrozí obvinenému trest odňatia slobody v trvaní 25 rokov alebo doživotie. ŠTS v Pezinku koncom novembra 2020 rozhodol, že bude stíhaný väzobne.

Viac správ zo Slovenska

Motívom pomsta

V obci Lednické Rovne boli 19. novembra 2020 v ranných hodinách po uhasení požiaru v rodinnom dome nájdené dve telá s viacerými bodnými a reznými ranami. Ďalšie tri osoby, z toho dve deti, skončili so zraneniami v nemocnici. Prípad na mieste činu prevzala Národná kriminálna agentúra (NAKA) a následne vyšetrovateľ obvinil Lukáša K. a podal návrh prokurátorovi ÚŠP ho väzobne stíhať.

Vyšetrovaním sa zistilo, že obvinený mal vraždu naplánovať spolu s jednou z maloletých osôb. Motívom mala byť pomsta za zlé správanie sa k deťom. Vraždu naplánovali počas spánku obetí, čo sa aj stalo. Následný požiar domu mal kamuflovať zločin a zakryť dôkazy. S požiarom mala, podľa polície, obvinenému jedna z maloletých pomáhať, keď v dome mala rozliať horľavú látku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM