Filip Chudý Rôzne

Dve stredné školy v Považskej budú mať nových riaditeľov: Jeden pozíciu obhájil

Na troch považskobystrických stredných školách prebehli výberové konania na funkciu riaditeľov škôl. Zistili sme, ako dopadli.

Ilustračný obrázok k článku Dve stredné školy v Považskej budú mať nových riaditeľov: Jeden pozíciu obhájil
Zdroj: Dnes24.sk

V tomto roku sa konali výberové konania na funkciu riaditeľov škôl na troch stredných školách v Považskej Bystrici, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Informovala o tom Lenka Kukučková, ktorá je poverená riadením oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK. Konkrétne išlo o priemyslovku, zdravotnícku školu a gymnázium, pričom sa rozhodovalo v ostatných dňoch.

Na Strednej priemyselnej škole v Považskej Bystrici sa uchádzal o funkciu riaditeľa školy len jeden kandidát. „Rada školy pri SPŠ Považská Bystrica na základe výsledku výberového konania navrhla TSK ako zriaďovateľovi školy vymenovať do funkcie súčasného riaditeľa školy Tibora Macháča,“ ozrejmila Kukučková.

Na Strednej zdravotníckej škole v Považskej Bystrici boli podľa jej slov na funkciu riaditeľa školy dvaja kandidáti. „Rada školy pri SZŠ Považská Bystrica na základe výsledku výberového konania navrhla zriaďovateľovi školy vymenovať do funkcie riaditeľky Katarínu Podolanovú,“ povedala hovorkyňa. Doterajšou riaditeľkou považskobystrickej SZŠ bola Mária Jandová.

Výberové konanie na funkciu riaditeľa školy sa konalo aj na Gymnáziu v Považskej Bystrici, kde sa prihlásili dvaja kandidáti. „Na základe výsledku výberového konania navrhla Rada školy pri Gymnáziu Považská Bystrica TSK do funkcie riaditeľa vymenovať Pavla Mikuláša,“ uviedla Kukučková. Nový riaditeľ tak nahradí Máriu Vydrovú.

Nových riaditeľov podľa Kukučkovej do funkcie vymenuje TSK ako zriaďovateľ týchto škôl do 30 dní odo dňa predloženia návrhu rady školy a funkčné obdobie budú mať na päť rokov. „Riaditelia škôl, ktorým končí funkčné obdobie, sú pedagogickí zamestnanci a ich ďalšie zaradenie sa bude odvíjať od počtu žiakov na škole v školskom roku 2019/2020, s čím súvisí aj veľkosť úväzkov jednotlivých pedagogických zamestnancov,“ doplnila Kukučková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Tibor Macháč teda pokračuje vo svojej funkcii na SPŠ, ktorú nedávno rekonštruovali

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM