Filip Chudý Kultúra

Dušičkový víkend v Považskej je tu: Fanúšikovia športu a filmu si prídu na svoje

Začiatok novembra, jesenné prázdniny a tiež Dušičky, to je kombinácia na najbližší víkend. Vyberte si, kde sa zabavíte v Považskej a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Dušičkový víkend v Považskej je tu: Fanúšikovia športu a filmu si prídu na svoje
Zdroj: TASR

Hokej: Považská Bystrica – Skalica

1. novembra o 18:00, zimný štadión

Hokejisti Považskej Bystrice bojujú o play-off, pričom body potrebujú ako soľ. V piatok hostia Skalicu.

Hokejbal: Považská Bystrica – Košice

2. novembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Aj keď považskobystrickí hokejbalisti ešte nie sú v plnej sile, musia bodovať, aby sa bezpečne dostali do play-off. Proti Košiciam ich preto čaká dôležitý duel.

Rozprestri krídla

2. novembra o 16:00, kino Mier

Christian, vizionársky vedec, študuje voľne žijúce husi. Pre jeho syna, dospievajúceho chlapca posadnutého videohrami, predstavuje myšlienka stráviť prázdniny s otcom vo voľnej prírode nočnú moru. Otec a syn sa predsa len zblížia vďaka bláznivému plánu: záchrana zanikajúceho druhu vďaka Christianovmu ultraľahkému lietadlu! Začína tak neuveriteľná a nebezpečná cesta… Francúzsky dobrodružný film.

Hádzaná: Považská Bystrica – Modra

2. novembra o 18:00, športová hala

Považskobystrickí hádzanári sa po mesačnej prestávke opäť predstavia v súťažnom zápase pred domácimi tribúnami, keď privítajú Modru. Potvrdia úlohu favorita?

Martinkin benefičný koncert

2. novembra o 18:00, KD Plevník – Drienové

NF Naša Martinka pozýva na Martinkin benefičný koncert s názvom Pomáhame ďalej. V programe vystúpi skupina AcaPeople a spevácky zbor z Predmiera. Finančný výťažok z tomboly bude použitý na liečbu Simonky Šimkovej.

Terminátor: Temný osud

2. novembra o 18:30, kino Mier

Dej nadväzuje po 28 rokoch na udalosti z Terminátora 2: Deň zúčtovania, kedy Skynet posiela z budúcnosti nového modifikovaného terminátora z tekutého kovu, aby ukončil život Dani Ramos. Linda Hamilton sa opäť po rokoch stala Sarah Connorovou, ktorú súboje na život a na smrť s dvomi Terminátormi premenili na ultra drsnú hrdinku.

Rodina Addamsovcov

3. novembra o 16:00, kino Mier

Pripravte si prsty na lusknutie! Na plátna kín opäť prichádza ikonická rodina, ktorá každý rok vyhráva všetky súťaže na Halloween. Tentokrát sa členovia tejto vtipnej a výstrednej rodinky predstavia v animovanej podobe. Malí aj veľkí diváci sa môžu tešiť na skvelú zábavu, pretože Addamsovci sa budú snažiť silou-mocou dokázať, že dobrí susedia sú pre svoje okolie na nezaplatenie. Animovaný film.

Posledná aristokratka

3. novembra o 18:30, kino Mier

Rodený Newyorčan Frank (Hynek Čermák) zdedil po svojich šľachtických predkoch starobylé rodové sídlo – zámok Kostka. Potomok emigrantov sa tak po viac ako štyridsiatich rokoch chystá s dcérou Marií (Yvona Stolařová) a temperamentnou manželkou Vivien (Tatiana Dyková) na veľký návrat do Čiech. Film vznikol podľa rovnomenného bestselleru Evžena Bočka.

Potulky severom

Kino Mier

Autorská výstava fotografií manželov Silvie a Michala Strakových z ciest po severských krajinách. Výstava potrvá do 15. novembra a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkend počas podujatí v kine Mier.

Roman Ripka: Kráľovstvo Manínov

Kino Mier

Výstava horských fotografií, ktorej autorom je považskobystričan Roman Ripka – milovník hôr, skál a lezenia, člen horolezeckého klubu Manín v Považskej Bystrici. Popri lezení sa od roku 2016 venuje aj fotografovaniu. Najradšej fotí panorámy krajiny a zo športovej fotografie lezenie. Výstava potrvá do 25. novembra a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a počas prevádzky PX Centra.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Tekvice teraz letia, takto ich môžete využiť v kuchyni.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM