Filip Chudý Kultúra

Druhý októbrový týždeň s množstvom zábavy: 10 podujatí v Považskej Bystrici

Aj keď sa vonku ochladilo, to nič nemení na tom, že Považskobystričania stále môžu zažiť plno zaujímavých akcií. Čo sa v našom meste bude konať?

Ilustračný obrázok k článku Druhý októbrový týždeň s množstvom zábavy: 10 podujatí v Považskej Bystrici
Foto: Peter Handzuš

Cesta do fantázie

3. októbra o 18:30, kino Mier

Vrcholné dielo najvplyvnejšieho svetového animátora Hajaa Mijazakiho pred publikom rozprestiera fascinujúci svet nespútanej obrazotvornosti. Cesta do fantázie je dobrodružná snímka, kde sa neodohrávajú boje, hlavná postava nemá nadprirodzené schopnosti, ani sa tu neháda dobro so zlom. Pozrite si japonský animovaný dobrodružný film.

Hokej: Považská Bystrica – Michalovce

5. októbra o 18:00, zimný štadión

Hneď v prvom kole novej sezóny považskobystrickí hokejisti šokovali Michalovce výhrou 3:1 na ich pôde. Teraz prichádza líder tabuľky k nám. Zrodí sa ďalšie prekvapenie?

Sedem statočných

7. októbra o 18:30, kino Mier

Režisér Antoine Fuqua prináša na plátna kín vlastnú modernú víziu klasického príbehu siedmich statočných. Mestečko Rose Creek neustále ohrozuje banda lotrov bezohľadného priemyselníka Bartholomewa Bogua, ktorý sa v honbe za ziskom nezastaví pred ničím. Zúfalí obyvatelia pod vedením Emmy Cullenovej sa rozhodnú požiadať o pomoc siedmich mužov, pre ktorých rovnako ako pre Bogua nijaké zákony neplatia.

Hokejbal: Považská Bystrica – Diaková

8. októbra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti aktuálne okupujú druhé miesto v tabuľke, no ak si ho chcú udržať, mali by poslednú Diakovú poraziť.

Pirko

8. októbra o 18:30, kino Mier

Príbeh o sile, ktorá sa zrodila z ničoho. Film o veciach, ktoré sú v našej spoločnosti tabu. Pozrite si slovensko-českú drámu s obľúbeným Bolkom Polívkom.

Zlatá rybka

9. októbra o 16:00, kino Mier

Bábkovo-činoherné predstavenie na motívy klasickej ruskej ľudovej rozprávky. Zlatá rybka prináša poučenie o tom, že lakomosť a chamtivosť sa nevypláca. Rozprávka je obohatená nielen o etnologické prvky, ale aj o interaktivitu či autorskú hudbu s pesničkami.

Café society

9. októbra o 18:30, kino Mier

Bobby pochádza z Bronxu. Žije so stále sa hašteriacimi rodičmi a bratom Benom, ktorý ako čistokrvný amorálny gangster zastáva názor, že každý problém sa dá vyriešiť hrubou silou. Bobbymu je jasné, že potrebuje zmeniť prostredie. Americký film na nedeľný podvečer.

Milan Belás: Knihy a informačné brožúry o Považskej Bystrici

Kino Mier

Výstava pri príležitosti 70. výročia udelenia štatútu mesta potrvá v kine Mier až do 16. októbra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Marek Loduha: Slovensko na fotkách

Kino Mier

Ide o výstavu výstava horskej fotografie, ktorá potrvá až do 23. októbra. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Zázračné skrinky

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeum v priestoroch SPŠ predĺžili až do decembra výstavu ilustrujúca vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť. Výstava je doplnená videoprojekciou a dobovými zvukovými nosičmi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Prelomový týždeň plný správ: 5 najzaujímavejších z Považskej Bystrice

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM