Filip Chudý Rôzne Kultúra

Druhá časť prázdnin ponúkne veľkú premiéru: Centrum Považskej čaká lahôdka

V považskobystrickom centre to bude žiť aj počas augusta. Už teraz sa môžeme tešiť aj na veľký letný piknik. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Druhá časť prázdnin ponúkne veľkú premiéru: Centrum Považskej čaká lahôdka
Zdroj: Dnes24.sk

Tohtoročné kultúrne leto v Považskej Bystrici sa dostalo do svojej druhej polovice. Bohatý kultúrny program sa odohráva hlavne pri fontáne v centrálnej mestskej zóne, pričom sa je ešte na čo tešiť. Deti si užijú bábkové predstavenie Divadla na hojdačke, ktoré predvedie rozprávku Žabí princ (v sobotu 11. augusta o 17:00). Divadlo si v ten istý deň od 20:00 užijú aj dospelí, tento krát Divadlo Commedia a ich prevedenie klasického diela Skrotenie zlej ženy v komornej a výrazne komediálnej úprave.

Chýbať nebudú ani ďalšie koncerty pod holým nebom. Ľudia sa môžu tešiť na Katku Ščevlíkovú a Komajotu (v piatok 10. augusta o 20:00) či Drišľak (24. augusta). Fanúšikov cestovania určite poteší večer s Michalom Chmeliarom (17. augusta), ktorý porozpráva o svojich zážitkoch z Kuby. Záver kultúrneho leta bude už tradične patriť podujatiu Rozlúčka s prázdninami (1. septembra). O zábavu sa pritom postarajú kapely Fuera Fondo, Ploštín Punk a Smola a hrušky. Hlavný ťahák druhej polovice prázdnin príde ale ešte skôr.

„Premiérovo sa bude v Považskej Bystrici konať akcia Piknik na fontáne. Pôjde o food fest alebo mestský piknik s bohatým kultúrnym program. Akcia sa bude konať v sobotu 25. augusta v centrálnej mestskej zóne od 10:00,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Ako ďalej uviedla, doobedie bude patriť najmä rodinám s deťmi. Užiť si môžu bábkové divadielko, aj rozprávkové čítanie. Poobede všetky generácie zabaví zoskupenie Vrbovskí víťazi, Vojto Artz predvedie kulinársku šou a o ďalší kultúrny program sa postarajú kapely Feel Me, Aca People, Bloom či Korben Dallas.

Správny food festival sa však nezaobíde bez dobrého jedla. Do Považskej Bystrice preto premiérovo zavítajú netradičné foodtrucky alebo stánky s jedlom. „Chýbať nebudú hamburgery, vegánske jedlá, wafle a ďalšie pochúťky. Zakúpiť si budete môcť napríklad aj výrobky Mandlove, ktoré vznikajú podľa receptúr Martiny Grňovej, víťazky šou Master Chef Slovensko. Pripravený je aj ďalší sprievodný program,“ doplnila.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM