Filip Chudý Hádzaná Video

Dráma so šťastným koncom pre Považskobystričanov: ZOZNAM možných súperov, VIDEO

Vydretý postup do osemfinále Európskeho pohára zažili považskobystrickí hádzanári. Ako to videli aktéri?

Video: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Hádzanári MŠK Považská Bystrica postúpili po dráme do osemfinále Európskeho pohára. V odvete 3. kola remizovali ako domáci tím s litovským tímom Granitas-Karys Kaunas 28:28, no keďže v prvom meraní síl v sobotu zvíťazili 25:22, tešili sa z postupu.

Odmenená bojovnosť

Oba zápasy sa po dohode tímov hrali na Považí, v nedeľu boli Považania domáci aj podľa zápisu. Odveta sa však dlho nevyvíjala v ich prospech, Litovčania otočili skóre dvojzápasu a v úvode druhého polčasu viedli aj šesťgólovým rozdielom (17:11). Ešte štyri minúty pred koncom to bolo o tri góly pre litovský tím (28:25), no záver hráči z Považskej Bystrice zvládli a od tohoto momentu už skórovali iba oni. Osemfinále súťaže je na programe vo februári.

Považskobystrický tréner Václav Straka ocenil bojovnosť a morálne vlastnosti svojich zverencov, ktorí si siahli na dno síl. „Celý druhý polčas sme boli pod tlakom. Chýbali nám traja hráči základnej zostavy a ostatným dochádzali sily. Ešte sme však mali pripravené nejaké alternatívy. V závere sme však našťastie dokázali vyrovnať,“ zhodnotil duel.

Po výbuchu hrdinom

Podľa Tomáš Valla problém nastal po vylúčení Petričenka, keďže klasický obranca im zrazu chýbal. „Riešili sme to s Gardianom ako osobným obrancom najlepších hráčov súpera, čo nám postupne začalo vychádzať. Bič plieskal na konci, keď sme to v závere začali otáčať. Mali sme aj trochu šťastia, ale podľa mňa zaslúžene postupujeme ďalej. Uvidíme, koho nám žreb prinesie, ale už sa tešíme na ďalšie kolo. Veríme, že to už bude aj s divákmi na tribúnach,“ pripojil.

Jednou z hlavných postáv zápasu bol krídelník Ljubomyr Ivanicja. Tomu sa tri štvrtiny zápasu absolútne nedarilo a tréner Straka ho aj stiahol z ihriska. Do hry ho vrátil v závere, čo sa ukázalo ako kľúčové striedanie. Ivanicja strelil päť posledných gólov MŠK, čím zvrátil drámu na domácu stranu. „V prvom polčase som totálne vybuchol, ale našťastie v závere niečo konečne aj spadlo. Bolo to ťažké, keď sme prehrávali už o šesť gólov, ale nevzdali sme sa. Ukázali sme srdce, bojovnosť, čo rozhoduje, takže sme veľmi šťastní z postupu,“ povedal.

Sumár

MŠK Považská Bystrica – Granitas Karys 28:28 (9:13)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Plšek, Sloboda 4/2, Bystrický, Ivanicja 6, Maliar, Petričenko 2, Briatka 5/4, Štefina, Urík, Vallo 6, Kvaššay, Gardian 5, Lovíšek
Granitas: Gurskis, Videika – Giedraitis, Tomkevičius, Šarkauskas 13/6, Balčiunas 4, Kairys, Bučinskas 4, Jurkevičius, Stankunas 2, Grigas 5, Montvilas, Sturonas
Rozhodovali: Chrzan – Janas, vylúčení: 6 –6, ČK: Petričenko (MŠK), 7 m hody: 6/6 – 7/6, bez divákov

Osemfinále

Žreb osemfinále sa uskutoční v utorok 22. decembra o 11.00 hod. vo Viedni. Európska hádzanárska federácia ešte pred ním rozdelila zostávajúcich 16 klubov do dvoch košov. Považská Bystrica je v druhom, to znamená, že zvyšných sedem súperov z neho dostať dostať nemôže. Jej súperom tak bude niekto z osmičky klubov v prvom koši.

Prvý kôš

SC kelag Ferlach, SG Insignis Handball Westwien (obaja Rakúsko), RK Borac m:tel (Rakúsko), HC Robe Zubří (Česko), Pölva Serviti (Estónsko), AEK Atény HC (Grécko), CS Minaur Baia Mare (Rumunsko), HC Neva SPb (Rusko)

Druhý kôš

RK Gračanica (Bosna a Hercegovina), Sabbianco Anorthosis Famagusta (Cyprus), CSM Bukurešť (Rumunsko), SGAU-Saratov (Rusko), RK Gorenje Velenje (Slovinsko), MŠK Považská Bystrica (Slovensko), Ystads IF (Švédsko), Donbas (Ukrajina)

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite aj zábery zo zápasu.

OBRAZOM: MŠK Považská Bystrica - Granitas-Karys Kaunas 28:28
10
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Športové správy

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM