Filip Chudý Rôzne

Dostalo sa mu najvyššej pocty: Učiteľ z Považskej prevzal ocenenie od ministerky

Pri príležitosti Dňa učiteľov oceňovala aj ministerka školstva. Jedno ocenenie putuje aj do Považskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Dostalo sa mu najvyššej pocty: Učiteľ z Považskej prevzal ocenenie od ministerky
Zdroj: TASR/SPŠ PB

Z rúk ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR Martiny Lubyovej (nominantka SNS) si v utorok 27. marca v Bratislave prevzali pedagógovia a odborníci z oblasti školstva z celého Slovenska ocenenie. Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo celkovo 61 učiteľov a pracovníkov v školstve.

Malú medailu sv. Gorazda získal za dlhoročnú a svedomitú prácu v odbornom školstve aj Marián Mičúch zo Strednej priemyselnej školy Považská Bystrica. Ten je na priemyslovke dlhoročným zástupcom riaditeľa.

Ministerka školstva vo svojom príhovore vyzdvihla význam a poslanie učiteľského povolania. „Slovensko je krajinou, ktorej úspech závisí od ľudského kapitálu, a preto potrebujeme dobrých učiteľov, odborníkov, akými ste vy,“ povedala Lubyová. Pripomenula aj pripravované zmeny v školstve a nevyhnutnú spoluúčasť učiteľov pri zavádzaní týchto zmien do praxe. „Práca pedagóga si zaslúži to najvyššie uznanie. Dnešný slávnostný deň by mal byť len pomyselnou špičkou ľadovca úcty a obdivu, ktoré patria vám a ostatným pedagógom,“ dodala Lubyová.

Ocenenia si prevzali pedagógovia pôsobiaci na všetkých úrovniach vzdelávacieho systému od materských škôl až po vysoké školy. Medzi ocenenými sú aj učitelia našich krajanov žijúcich v Rumunsku a Srbsku. Viaceré učiteľky a učitelia boli ocenení aj v súvislosti s ich životnými jubileami. Profesor Viliam Lauko, ktorý pôsobil na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave, získal Veľkú medailu svätého Gorazda in memoriam.

Veľkú medailu svätého Gorazda v utorok udelili 21 pracovníkom v školstve, Malú medailu svätého Gorazda si z rúk ministerky prevzalo 20 pedagógov a odborníkov z oblasti školstva. Ďalším 20 boli udelené ďakovné listy. Ocenenia v rezorte školstva nesúce meno svätého Gorazda sú najvyšším stupňom ocenenia v rezorte a tradujú sa od roku 1999. Udeľujú ho ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM