Filip Chudý Krimi

Dopravná nehoda v Považskej: Zranenému chodcovi namerali takmer 2 promile

Priamo v Považskej Bystrici sa odohrala dopravná nehoda, pri ktorej bol podľa mužov zákona zranený chodec. Ako a kde sa to stalo?

Ilustračný obrázok k článku Dopravná nehoda v Považskej: Zranenému chodcovi namerali takmer 2 promile
Zdroj: TASR

Krajský dopravných inšpektorát KR PZ v Trenčíne informoval o tom, že v minulom týždni došlo na cestách nášho kraja ku piatim dopravným nehodám s účasťou chodcov a jednej dopravnej nehode s účasťou cyklistu a týkalo sa to aj Považskej Bystrice.

„Žiaľ, pri jednej z uvedených dopravných nehôd opäť úradoval aj alkohol, ktorý bol zistený u zraneného chodca. K tejto dopravnej nehode došlo dňa 17. októbra v čase o 18:05 na Ulici M. R. Štefánika na ceste II/507 v meste Považská Bystrica,“ informoval hovorca KR PZ v Trenčíne Pavol Kudlička.

Podľa jeho slov chodec pod vplyvom alkoholu prechádzal cez štvorprúdovú komunikáciu pred križovatkou s cestou I/61 mimo riadne vyznačený priechod pre chodcov z pohľadu vodiča zľava doprava, pričom z popred stojaceho vozidla v rade stojacich vozidiel v ľavom jazdnom pruhu vedúcom na Rajec, náhle vstúpil do jazdnej dráhy vodičovi jazdiacemu s vozidlom značky Hyundai v pravom jazdnom pruhu vedúcom na Trenčín. „Pri dopravnej nehode došlo k ľahkému zraneniu chodca. Chodec bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,95 mg/l, čo je v prepočte až 1,98 promile alkoholu v krvi,“ dodal Kudlička.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Známu považskobystrickú križovatku čaká zmena: Doprava by sa mala zrýchliť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM