Filip Chudý Rôzne

Doprajte deťom nezabudnuteľné leto: TOP 5 aktrakcií v Považskej a okolí

Nenechajte svoje ratolesti premárniť prázdniny s tabletom v ruke! Prinášame niekoľko tipov na to, ako sa dá s deťmi originálne stráviť leto.

Ilustračný obrázok k článku Doprajte deťom nezabudnuteľné leto: TOP 5 aktrakcií v Považskej a okolí
Zdroj: TASR

Manínska tiesňava

Táto národná prírodná pamiatka neďaleko nášho mesta v Súľovských vrchoch ponúka nevšedný prírodný úkaz, akých nielen na Slovensku nie je veľa. Manínsky potok sa tu v priebehu tisícročí zarezal do Manínskeho bradla a rozdelil ho tak na dve časti – Veľký a Malý Manín. Je to oblasť so zaujímavou a špecifickou flórou a faunou a vedie ňou aj náučný chodník, ktorý je ideálne využiť práve v lete. Manínska tiesňava je najužší kaňon na Slovensku, ktorý by ste mali vidieť.

Ranč Súľov

Ten ponúka jazdenie na koni v jazdiarni i v prírode. Deti sa môžu previesť na koni vedenom inštruktorom. Pri jazdení je prítomný inštruktor, ktorý pomôže s prvými krokmi v sedle alebo so zdokonaľovaním sa pri ďalších hodinách strávených na koni. V ponuke je aj liečba hipoterapiou. Vezmite svoje ratolesti zajazdiť si na najbližšie miesto od Považskej Bystrice, no pomerne blízko je aj Farma Grunt, kde sa tiež dá previesť na koni.

CoolTajneR

V týždni od 18. do 22. júla bude v CoolTajneri prebiehať celotýždňová denná Akadémia módy, v ktorej si spolu s odborníkmi na módu bude môcť 10 detí vo veku od 8 do 16 rokov navrhnúť vlastnú kolekciu. Tento jedinečný projekt bude prebiehať len v dvoch mestách na Slovensku, okrem Považskej Bystrice ešte v Bratislave. Do tábora sú pozvané všetky decká, ktoré sa zaujímajú o módu a umenie. Pod taktovkou najlepších odborníkov a návrhárov z nášho regiónu si budú môcť navrhnúť a zhotoviť prvú vlastnú kolekciu zavŕšenú módnou prehliadkou. Ak nemáte radi módu, nevadí, CoolTajneR prináša niečo nové prakticky stále až do septembra.

Vlastivedné múzeum

Považskobystrické Vlastivedné múzeum, ktoré má sídlo v priestoroch SPŠ, usporadúva aj počas leta rôzne vzdelávacie programy pre žiakov ZŠ a SŠ, ktoré sa dajú modifikovať podľa konkrétnych požiadaviek. Zámerom múzea je pripraviť pre prázdninujúce deti zmysluplné aktivity, pri ktorých môžu aktívne stráviť svoj voľný čas a niečo nové sa naučiť. Aktuálne prebieha v jeho priestoroch aj výstava Zázračné skrinky, ktorá ilustruje vývoj elektrotechnického priemyslu so zameraním na rozhlasové a televízne prijímače od 50. rokov minulého storočia po súčasnosť.

Slovenský Betlehem

Vedľa farského kostola Narodenia Panny Márie v Rajeckej Lesnej je umiestnený vyrezávaný pohyblivý Slovenský Betlehem, ktorý vytvoril majster Jozef Pekara v rokoch 1980 – 1997. Je to najväčšia drevorezba svojho druhu na svete a výnimočný výtvor svetového formátu. Scéna Božieho narodenia sa nachádza uprostred pôsobivého vyrezávaného diela a okolo nej sú zastúpené všetky slovenské regióny svojimi najznámejšími miestami a pamiatkami. Ak ste toto výnimočné dielo ešte svojim deťom neukázali, teraz je ten čas.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Krásny úspech považskobystrických deviatakov: Naše školy v TOP 3 na Slovensku!

Zakončite prvú štvrtinu prázdnin zábavou: TOP 5 víkendových podujatí v Považskej

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM