Filip Chudý Šport Iné športy

Domaniža pripravená na nával ľudí: PROGRAM countrycrossových pretekov

Pretekársky sviatok považskobystrického regiónu prichádza. Do Domaniže prídu mnohí jazdci, aby ukázali svoje umenie tisíckam ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Domaniža pripravená na nával ľudí: PROGRAM countrycrossových pretekov
Zdroj: TASR

Domaniža bude v sobotu 10. a v nedeľu 11. augusta dejiskom štvrtého ročníka Countrycrossu in memoriam Janka Haviara o pohár starostu obce. Ide už o tradičné preteky, ktoré sa organizovali aj predtým. Štart pretekov je počas oboch víkendových dní o 10:00. Pripravený je však aj sprievodný program pre deti v podobe skákacieho hradu a maľovania na tvár, v prípade dobrého počasia bude aj let rogalom. A v sobotu o 21:00 nebude chýbať ani veľká vatra a dobrá hudba.

Podľa slov organizátora Mareka Haviara sa podujatie snažia každým rokom zlepšovať pre divákov aj jazdcov. „Na prianie pretekárov sme trochu zmenili trať, keď na nej bude viac lesa,“ povedal. V organizačných pokynoch je trať vyznačená ako uzavretý okruh v dĺžke cca 10 km a vedie lesnými a poľnými cestami, s kamenisto – hlinitým povrchom. Druhý deň sa jazdí v tom istom smere ako prvý.

„Počet jazdcov je vždy otázny. Potešilo by nás, keby ich prišlo čo najviac. Vždy je to však na úrovni približne 250 pretekárov, z toho je 30–50 detí. Rovnaké čísla očakávame aj teraz. Tešíme sa hlavne na deti, ktoré nám to spestria,“ konštatoval Haviar.

Ako ďalej uviedol, mali by prísť silní pretekári ako Martin Gierl, Ján Strapec, Jakub Zahustel, Miroslav Ševela by mohol prísť, možno príde Thomas Hostinský atď. „Uvidíme, či príde Štefan Svitko. Pozvali sme však všetkých. Kto teda reálne príde, to sa ukáže až priamo na mieste,“ doplnil organizátor.

Ten zároveň pozval aj všetkých fanúšikov, ktorých by mohlo nalákať aj dobré počasie, pričom vstupné je zadarmo. „Myslíme si, že počet divákov nám opäť o niečo stúpne. Minulý rok sa to počítalo na tisícky, keď tu mohli byť dve, tri a možno aj štyri tisícky divákov. Ťažko sa to odhaduje. Veríme však, že ich príde čo najviac a bude to lákadlo pre celý región. Hlavné bude to, aby sa tu ľudia zabavili a dobre u nás cítili,“ dodal.

Program pretekov

Sobota
10:00 štart regional E1, E2, dorast do 85 cm³, veterán
12:30 štart ženy, deti 65 cm³ + pitbike, deti 50 cm³
14:00 štart profi E1, E2, SP E1, E2, hobby E1, E2

Nedeľa
10:00 štart regional E1, E2, dorast do 85 cm³, veterán
12:30 štart ženy, deti 65 cm³ + pitbike, deti 50 cm³
14:00 štart profi E1, E2, SP E1, E2, hobby E1, E2
18:00 dekorovanie víťazov

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Pozrite aj videopozvánku na Countrycross Domaniža 2019.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM