Filip Chudý Rôzne

Dom kultúry je už TÝŽDEŇ bez elektriny: Mesto obviňuje firmu, tá sa chce súdiť

Kedysi veľká považskobystrická pýcha, ktorá patrila medzi kultúrne skvosty v krajine, je dnes odpojená od energie.

Ilustračný obrázok k článku Dom kultúry je už TÝŽDEŇ bez elektriny: Mesto obviňuje firmu, tá sa chce súdiť
Zdroj: Dnes24.sk

Koncom októbra 2021 schválili považskobystrickí poslanci navrhovanú kúpu domu kultúry aj s priľahlými pozemkami za 550-tisíc eur od Odborového zväzu KOVO.

Mesto sa tak stalo vlastníkom nehnuteľnosti, ktorú mala od odborárov do konca januára v prenájme spoločnosť AMALTHEIA, s. r. o.

Odpojenie

Vážny problém nastal v piatok 4. marca, keď bol celý dom kultúry odpojený od elektrickej energie, čo výrazne narušilo činnosť subjektom, ktoré v ňom majú priestory a svoje nájmy si platia.

Problém sa doteraz nepodarilo odstrániť a elektrina tak nejde už týždeň. Nájomníci nemajú mať ani teplo, zatiaľ má tiecť iba voda.

Požiadajú o pripojenie

Mesto Považská Bystrica hneď v piatok na sociálnej sieti uviedlo, že za vzniknutým problémom vidí bývalého prenajímateľa, ktorý vraj nemal platiť za energie, preto prišlo k odpojeniu.

„Mesto po kompletnom prebratí všetkých priestorov požiada o pripojenie, avšak pod svojím vlastným IČO. V žiadnom prípade nie je ochotné platiť dlhy za minulé roky a keď bude táto situácia právne doriešená, postupne bude pripájať jednotlivých nájomníkov,“ doplnili.

Úmysel či náhoda?

Krátko na to zareagoval na sociálnej sieti aj najznámejší užívateľ domu kultúry Tomáš Bořuta, konateľ spoločnosti Retro World, s. r. o., a výkonný riaditeľ Kultúrneho centra Cooltajner. Okrem kaviarne a kultúry tam aktuálne prevádzkujú aj mobilné odberové miesto (MOM).

„Je pre nás poľutovaniahodné, že táto situácia nastala práve v čase, keď MOM aj po vrchole pandémie zabezpečuje značnú časť bezplatných PCR testov pre obyvateľov,“ vyjadril sa.

„Ostatné incidenty posledných týždňov, ako vylomené dvere na sále kultúrneho centra či opakované poškodenie internetového pripojenia, rovnako ako tento s odpojením od elektrickej energie, budeme, či skôr chceme aj naďalej považovať za náhodné udalosti, ktoré sa pri manažmente prechodu vlastníckych práv budovy udiali bez akéhokoľvek úmyslu,“ pripojil s tým, že toto im môže spôsobiť škody rádovo v tisícoch eur.

Primátor hádže vinu na spoločnosť, tá hovorí o účelovom klamstve. Čítajte na ďalšej strane.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM