Krimi

Dodávka s 19 nádobami zablokovala cestu: Únik acetylénu v Považskej, FOTO

Pri dopravnej nehode v Považskej Bystrici sa prevrátil prívesný vozík s tlakovými nádobami s acetylénom. Čo sa na mieste dialo?

Ilustračný obrázok k článku Dodávka s 19 nádobami zablokovala cestu: Únik acetylénu v Považskej, FOTO
4
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne

V stredu 8. júla pred 13.30 h bola ohlásená dopravná nehoda dodávkového motorového vozidla s prívesným vozíkom. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík s tým, že udalosť sa stala na ceste III/1966 („nová“ cesta na Rozkvet, pozn.) v katastri mesta Považská Bystrica.

19 tlakových nádob

Na zásah boli vyslaní šiesti príslušníci HaZZ z Považskej Bystrice s jedným zásahovým vozidlom. „Po príchode hasičov na ohlásené miesto bol vykonaný prieskum so zistením, že havarované vozidlo spolu s prívesom blokuje oba jazdné pruhy. Na prívesnom vozíku bolo prepravovaných 19 tlakových nádob s acetylénom, pričom v dôsledku dopravnej nehody došlo k jeho prevráteniu,“ opísal hovorca KR HaZZ v Trenčíne.

„Štrnásť tlakových nádob zostalo pod prevráteným vozíkom a zostávajúcich päť nádob sa nachádzalo v priekope vedľa vozovky. Z jednej tlakovej nádoby vo vozíku unikal acetylén. Pri nehode sa nachádzal jeden účastník – vodič vozidla, ktorý pri nehode neutrpel žiadne zranenia,“ povedal Petrík.

Poškodená lampa

Zasahujúci hasiči podľa jeho slov zabezpečili miesto dopravnej nehody, ako aj postihnuté vozidlo proti ďalšiemu pohybu. „Súčasne vykonali protipožiarne zabezpečenie vozidla a prostredníctvom termovíznej kamery monitorovali teplotu tlakových nádob. Taktiež uzatvorili uvoľnený ventil a postupne spod prívesného vozíka vyniesli tlakové nádoby na voľné priestranstvo,“ doplnil.

Ako ďalej uviedol, v dôsledku dopravnej nehody došlo k poškodeniu lampy verejného osvetlenia, ktorú následne demontoval privolaný servisný technik. „Po zdokumentovaní dopravnej nehody políciou bol postihnutý vozík naložený na vozidlo odťahovej služby. Tlakové nádoby boli preložené na náhradný príves a následne odvezené,“ dodal Petrík.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Pozrite si aj závery z miesta nehody.

OBRAZOM: Po nehode v Považskej sa prevrátili z vozíka nádoby s acetylénom
4
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM