Filip Chudý Rôzne

Dočkáme sa opravy Orlovského mosta? Na svete je v poradí už štvrtý TERMÍN

Hoci podľa pôvodných sľubov mal byť hotový takmer už polroka, najnovšie opäť predĺžili obmedzenia na Orlovskom moste. Bude z toho vianočný darček?

Ilustračný obrázok k článku Dočkáme sa opravy Orlovského mosta? Na svete je v poradí už štvrtý TERMÍN
17
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Považskobystrickí dopravní policajti upozorňujú motoristickú verejnosť, že obmedzenia na Orlovskom moste potrvajú dlhšie. Oznámilo to Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne na sociálnej sieti.

Skoro na Vianoce

Ďalej uviedli, v súvislosti s realizovanou rekonštrukciou sa z dôvodu posunu termínu dokončenia stavebných prác predlžuje termín ukončenia dopravných obmedzení na Orlovskom moste do 20. decembra 2020.

Ako sme už informovali, že táto rekonštrukcia mala podľa pôvodných plánov skončiť v máji 2020. Lenže projekt sa podľa vtedajšieho vyjadrenia Trenčianskeho samosprávneho kraja predražil o 413 302,12 eur a zároveň sa posunul termín ukončenia stavebných prác na 14. september 2020.

Štvrtý termín

Okresný dopravný inšpektorát však z dôvodu posunu termínu dokončenia stavebných prác už v júni 2020 upozornil, že sa predlžuje termín dopravných obmedzení na Orlovskom moste do 31. októbra 2020. Najnovšie to však bolo presunuté takmer k Vianociam 2020.

Po máji, septembri a októbri je teda december štvrtým oznámeným termínom dokončenia Orlovského mosta od začiatku rekonštrukcie.

V auguste 2020 predseda TSK Jaroslav Baška uviedol, že meškanie je spôsobené z administratívnych procesov a technickými zmenami, ktoré zistili počas prác, pričom dohoda so zhotoviteľom je taká, že do konca roka 2020 by mal byť celý most spojazdnený.

Treba dať pozor

Doprava na ňom bude naďalej presmerovaná do dvoch protismerných jazdných pruhov tohto úseku cesty II/517 a bude usmerňovaná a riadená umiestneným prenosným dopravným značením a dopravnými zariadeniami a osobami spôsobilými a poučenými na riadenie cestnej premávky.

Vzhľadom k uvedenému žiada polícia motoristickú verejnosť, aby pri plánovaní ciest, v rámci ktorých využíva tento úsek cesty II/517 – Orlovský most obojsmerne, zohľadnili toto dopravné obmedzenia, zvýšili opatrnosť a pozornosť, sledovali prenosné dopravné značenie a zariadenia, príp. ak je to možné v čase dopravných obmedzení využili inú trasu, ktorou je mesto Považská Bystrica prepojené s okolitými regiónmi.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM