Aktualizované Rôzne

Dočkali sme sa: MHD Považská ide do klasického režimu

Takmer tri mesiace zmien, ktoré počas korony podstúpila považskobystrická MHD sú na konci. Dátum, kedy začne fungovať v klasickom režime.

Ilustračný obrázok k článku Dočkali sme sa: MHD Považská ide do klasického režimu
Zdroj: Dnes24.sk

AKTUALIZÁCIA 4. júna o 13.40 h: MDS neskôr na svojej stránke doplnila, že „všetky zmeny v MHD sa vždy robia výhradne na základe písomnej objednávky Mesta Považská Bystrica ako objednávateľa tejto služby.“

Reštart školského roka sa v pondelok 1. júna týkal žiakov 1. – 5. ročníka a tiež škôlkarov. V Považskej Bystrici oň prejavilo záujem spolu 2018 detí (1345 žiakov + 673 škôlkarov). Problém však nastal v tom, že mali sťažené podmienky, ako sa do školského zariadenia vôbec dostať, keďže mestská hromadná doprava v našom meste naďalej premávala ako cez prázdniny, pričom v tomto režime nepremávajú školské spoje.

Od stredy 3. júna sa to však mení a považskobystrická MHD začne fungovať v klasickom režime.

Rúška a karty

Mestská dopravná spoločnosť Považská Bystrica (34 % akcií vlastní mesto) na svojej stránke v utorok 2. júna „oznamujeme cestujúcej verejnosti, že od stredy 3. júla 2020 bude prevádzka MHD Považská Bystrica obnovená v plnom rozsahu. Počas pracovných dní budú spoje premávať ako cez školské vyučovanie.“

Zároveň MDS upozorňuje cestujúcu verejnosť na povinnosť nosiť rúško a odporúča platbu dopravnou kartou.

Chronológia MHD počas korony

MHD v našom meste počas korony prešla na prázdninový režim 12. marca. S platnosťou od 23. marca prišlo k mimoriadnej úprave cestovného poriadku a tiež prišlo k zmene režimu, keď aj v pracovné dni sa jazdilo ako v sobotu. S platnosťou od 24. marca došlo k doplneniu spojov na linkách MHD 2, 100, 11, keďže zamestnanci nemocnice sa nemali ako dostať načas do práce. V tom čase polícia informovala, že jeden z vodičov našej MHD jazdil bez rúška.

Od 15. apríla opäť upravili cestovný poriadok, konkrétne sa to týkalo troch liniek (2, 9, 11) a celkovo šiestich spojov, čím sa pridali dve zachádzky cez Orlové, dve cez Jelšové, „jedenástka“ mala jeden nový spoj a ďalší mal premávať aj v sobotu. Od 11. mája MHD Považská Bystrica počas pracovných dní premávala v režime ako cez prázdniny, čo vydržalo teraz do 2. júna a od 3. júna jazdí po takmer troch mesiacoch v plnom rozsahu podľa aktuálneho cestovného poriadku.

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM