Filip Chudý Rôzne

Dočká sa známy park v Považskej veľkej zmeny? Rokuje sa o výmene pozemkov! FOTO

Park pred považskobystrickou nemocnicou by sa mohol revitalizovať. Akým spôsobom a čo tomu ešte bráni?

Ilustračný obrázok k článku Dočká sa známy park v Považskej veľkej zmeny? Rokuje sa o výmene pozemkov! FOTO
10
Galéria

Park pri Nemocnici s poliklinikou (NsP) v Považskej Bystrici, by sa mohol dočkať revitalizácie. NsP je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), ktorý má podľa slov Veroniky Rezákovej, vedúcej oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, záujem na tom, aby sa pacienti, ako aj lekársky personál, nachádzal v čo najpríjemnejšom a najkultúrnejšom prostredí. „Aj preto kraj popri samotnej modernizácii nemocnice rokuje s mestom Považská Bystrica o zámene nehnuteľností vo vlastníctve mesta,“ uviedla Rezáková.

Že mesto intenzívne rokuje s TSK o výmene pozemkov, ktoré sa nachádzajú pod krajskými cestami za park pred nemocnicou, to nám potvrdila považskobystrická hovorkyňa Iveta Kováčiková. „Mnoho krajských ciest leží na pozemkoch, ktoré patria mestu, kraj potrebuje pozemky vysporiadať, aby mohol cesty rekonštruovať. Mesto chce TSK vyjsť v ústrety a v hodnote pozemkov požaduje od neho pozemky, ktoré by chcelo využiť,“ prezradila mestská hovorkyňa.

„V súčasnosti má mesto záujem práve o park pred nemocnicou, ktorý by chcelo zrevitalizovať. Radnica by chcela sfunkčniť fontánu, časť parku využiť na rozšírenie parkovacích plôch a tiež zrevitalizovať zeleň, aby tu vznikla pekná oddychová zóna pre návštevníkov nemocnice,“ vyjadrila sa Kováčiková.

Veronika Rezáková prezradila, že v prípade, ak mesto prejaví záujem o nehnuteľnosti pri NsP Považská Bystrica, na ktorých sa nachádza park s fontánou, s cieľom ich revitalizácie, TSK predmetné nehnuteľnosti zahrnie do zámeny za pozemky pod cestami. „Finálne rozhodnutie však bude na Zastupiteľstve TSK,“ doplnila.

Koľko nových parkovacích miest by ma ploche parku pri nemocnici vzniklo, to je podľa považskobystrickej hovorkyne predčasné hovoriť, keďže najprv sa musí odsúhlasiť výmena pozemkov a následne pripraviť presnejší projekt na revitalizáciu plochy. „Ak by sa výmena podarila zrealizovať v tomto roku, mesto by prikročilo k revitalizácii parku budúci rok,“ dodala Kováčiková.

Park pri NsP v Považskej Bystrici: Jeho súčasná podoba
10
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej pribudnú nové parkovacie miesta: Týka sa to týchto sídlisk! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM