Filip Chudý Rôzne

Dobrovoľníci nezaháľajú ani na jeseň: Považská je opäť o niečo krajšia, FOTO

Už nielen prechádzka po pešej zóne je vďaka natretým mostíkom príjemnejšia. Považskobystrickí dobrovoľníci skultúrnili ďalší priestor.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci nezaháľajú ani na jeseň: Považská je opäť o niečo krajšia, FOTO
Zdroj: VZOSTUP5-Chceme krajšiu PB

Po letnej zaberačke na piatich mostíkoch ponad Domanižanku, ktoré považskobystrickí dobrovoľníci postupne natierali počas letných mesiacov, si na začiatku jesene našli ďalší spôsob, ako pomôcť. Opäť čistili a natierali, ale tentoraz nie mostíky, ale päť lavičiek medzi známymi panelákmi v blízkosti bývalej Hypernovy.

Čítajte tiež: Považskobystrickí dobrovoľníci sa opäť činili: Na záver to najťažšie, FOTO

Podľa slov známeho dobrovoľníka Ivana Sikoraia dostali taký nápad preto, lebo niektoré lavičky už boli v žalostnom stave. „Ak by sa budúci rok nenatreli, bolo by treba vymeniť veľa latiek. Preto sme sa rozhodli, že mestu ušetríme peniaze za nákup nových latiek a skúsime ešte zachrániť tie staré,“ prezradil.

Stačí málo

Dobrovoľníci sa opäť činili: Natreté lavičky v Považskej
14
Galéria
Zdroj: VZOSTUP5-Chceme krajšiu PB

Podľa neho sa tie lavičky nenatierali približne päť rokov, ale teraz to spolu so Zuzkou Pavlovičovou a Radkou Krčmárikovou zmenili, keď tri lavičky natreli v utorok a dve vo štvrtok. Známy považskobystrický dobrovoľník si tiež myslí, že lavičiek v meste je veľmi veľa a treba sa o ne pravidelne starať, aby čo najdlhšie vydržali.

„Netreba sa vždy len sťažovať, že veď nech to spraví mesto. Občas stačí naozaj len drobná investícia a hneď to môže byt veselšie. Musíme pochopiť, že to robíme pre seba, pre svoje deti, pre starších občanov, ktorí nám toho už dosť dali, preto im môžeme pomôcť aspoň tak, že im trošku skultúrnime lavičky,“ povedal Ivan Sikorai.

Farebné prevedenie

Farby na lavičky vyberali dobrovoľníci zhruba v hnedých odtieňoch na drevo. „Keďže je to detské ihrisko nesmeli chýbať ani ďalšie farby, preto sme napr. odpadkový kôš natreli na fialovo, aby si ho deti všimli a naučili sa don hádzať odpadky,“ vyjadril sa Sikorai s tým, že majú dobré skúsenosti z mostíkov, na ktorých ľudia veľmi pozitívne vnímajú farebné prevedenie, namiesto fádnych farieb. Z toho dôvodu sa opäť trošku farebne vyhrali aj na lavičkách.

Okrem natierania navyše aj pozaťahovali uvoľnené skrutky, resp. dali nové, aby latky postupom času nevypadli. „Čakáme ešte od sponzora na nové latky, čím doplníme chýbajúce. Poprípade požiadame o pomoc mesto,“ dodal Ivan Sikorai, pričom v podobných veciach mienia pokračovať.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Jesenné čistenie mesta: Rozpis rozmiestnenia kontajnerov v Považskej Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM