Filip Chudý Rôzne

Dobročinný bazár na Považskobystrickom jarmoku sa vracia: Pomôcť môžete aj vy!

Jedným z najobľúbenejších stánkov na Považskobystrickom jarmoku sa v ostatných rokoch stal Dobročinný bazár. Čo bude ponúkať a komu pôjde výťažok?

Ilustračný obrázok k článku Dobročinný bazár na Považskobystrickom jarmoku sa vracia: Pomôcť môžete aj vy!
7
Galéria

Dobročinný bazár na Považskobystrickom jarmoku sa vracia po ročnej pauze, keďže minulý rok bol jarmok zrušený. V piatok 17. septembra sa opäť bude predávať za „ceny dohodou“. Akciu zastrešuje OZ Cooltajner, ktoré v našom meste prevádzkuje rovnomenné kultúrne centrum.

Kam ide výťažok?

Výťažok z predaja každoročne smeruje združeniam a organizáciám, ktoré podporujú kultúrno-spoločenský život v Považskej Bystrici, alebo sa venujú ľuďom s podlomeným zdravím.

„V tomto roku sa financie rozdelia medzi zariadenie sociálnych služieb Adelka, ktoré združuje ľudí s autistickým spektrom ochorenia, a to na kúpu materiálu pre tvorivú činnosť. Tiež OZ Zdravá duša, ktoré poskytuje ergoterapiu a možnosť stretávania pre ľudí s duševným ochorením, konkrétne na kúpu šijacieho stroja a OZ Cooltajner,“ povedala hlavná organizátorka Eva Čičkánová.

Viac správ zo Slovenska

Darovanie vecí

Tá ďalej uviedla, čo sa dá v ich stánku nájsť. „Predovšetkým originály, keďže každá vec je iná. A veci, ktoré majú svoju osobitnú históriu. Často s darovanou vecou prichádza aj jej príbeh, kus rodinnej histórie a my ju záujemcom radi prezradíme,“ ozrejmila.

Počas roka až dvoch zbierali veci, ktoré ľudia už nevyužívajú, ale stále sú funkčné a je škoda ich vyhodiť. „Môžu poslúžiť alebo potešiť druhých. Ide o dekoračné predmety, pomocníkov do domácnosti, kuchynské náčinie, riad, sklo, hračky – všetko okrem oblečenia, topánok, kabeliek a plyšákov,“ pripojila organizátorka

Ak by ste ešte chceli venovať do bazára vami nevyužívané predmety, môžete kontaktovať priamo Evu Čičkánovú na t. č. 0917 729 967.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Určenie ceny

Podľa jej slov si ľudia niekedy zamieňajú charakter Dobročinného bazára, keďže zároveň organizujú ďalšie akcie spojené s redistribúciou a recykláciou tovaru, ako je Zóna bez peňazí alebo swapy – výmeny oblečenia.

„Na novembrovej Zóne bez peňazí je možné bezodplatne si vybrať z vyložených odevov a kuchynských potrieb, na Dobročinnom bazári si však cenu určuje kupujúci,“ vysvetlila rozdiel.

Z roka na rok majú podľa nej viac predmetov, ktoré sú nové, nikdy nepoužité. „Najmä pri takýchto bude na základe minulých skúseností cenu určovať obsluha stánku, aby boli predané aspoň za pomernú časť svojej hodnoty. Vôbec nemusíte mať obavy, ide predovšetkým o bazár, blšák. Ďalej vaše potešenie zo staronovej veci, našu radosť, že náš tovar dostal druhú šancu, ale najmä o finančnú podporu tým, ktorí ju veľmi potrebujú,“ dodala Čičkánová s tým, že stačí si prísť vybrať.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Správy z Považia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM