Krimi

Dobré správy z Domaniže: Požiar v lese zlikvidovaný, FOTO

Požiar lesného porastu v katastri obce Domaniža sa hasičom po niekoľkých hodinách podarilo zlikvidovať. Prinášame viac.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy z Domaniže: Požiar v lese zlikvidovaný, FOTO
12
Galéria
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne

Ako sme vás už informovali, vo štvrtok 2. apríla pred 16.30 h bol ohlásený požiar lesného porastu v katastri obce Domaniža, v okrese Považská Bystrica. Hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík uviedol, že na zásah boli postupne vyslaní trinásti príslušníci HaZZ z Považskej Bystrice, Púchova a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline so šiestimi kusmi zásahovej techniky.

Po príchode na miesto udalosti bolo hasičmi prieskumom zistené, že požiar sa nachádza v strmom, ťažko prístupnom lesnom teréne, na ploche cca 150 × 400 metrov, pričom zasiahol aj hrebeň na rozhraní medzi Trenčianskym a Žilinským krajom. „Dopravu vody na hasenie požiaru hasiči vykonávali na štvorkolkách a šesťkolkách, pričom zostávajúcich cca 400 metrov absolvovali vzhľadom na ťažko prístupný terén peši,“ opísal Petrík.

Likvidácia požiaru

Ako ďalej uviedol, hasebné práce za účelom lokalizácie požiaru, ktorý zasiahol prevažne koreňový systém, hasiči vykonávali pomocou genfovakov a jednoduchými hasebnými prostriedkami, ktorými postupne obhrabávali obvod požiariska.

„O 19.30 h sa požiar podarilo hasičom lokalizovať, po čom pokračovali v postupnom rozhrabávaní lokálnych ohnísk a ich zalievaní až do likvidácie požiaru, ktorá bola ohlásená krátko pred 21.00 h,“ povedal hovorca KR HaZZ v Trenčíne.

Bez zranení

Počas zásahu profesionálnym hasičom asistovalo aj viac ako 70 členov dobrovoľných hasičských zborov z obcí: Domaniža, Pružina, Prečín, Ďurďové, Horný Lieskov, Fačkov, Rajecká Lesná a považskobystrických metských časti Horný Moštenec, Dolný Moštenec s 11 ks techniky.

Po likvidácii požiaru zostali na mieste udalosti pracovníci Lesov SR a členovia miestnej DHZO, ktorí vykonávali dohľad nad požiariskom. „Pri udalosti sa nikto nezranil. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodal Petrík

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Fotogalériu sme aktualizovali o nové zábery z miesta.

FOTO z lesného požiaru v Šibeničnej doline v katastri Domaniže
12
Galéria
Zdroj: HaZZ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM