Filip Chudý Rôzne

Dobrá vec v Považskej sa podarila: Dobročinný bazár pomôže REKORDNOU sumou, FOTO

Vdýchnuť veciam nový život a zároveň pomôcť druhým, to je hlavná myšlienka stánku, ktorý sa opäť rozložil na Považskobystrickom jarmoku.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá vec v Považskej sa podarila: Dobročinný bazár pomôže REKORDNOU sumou, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Už sa stáva pomaly tradíciou, že najnavštevovanejším stánkom na Považskobystrickom jarmoku je Dobročinný bazár. Konal sa piatykrát, pričom pri ňom bolo stále plno, až predávajúci dobrovoľníci pomaly nestíhali. „Prvýkrát som sa dokázala najesť až o pol jedenástej, keď prestavalo pršať,“ povedala s úsmevom hlavná organizátorka Eva Čičkánová, líderka upcyklačných projektov OZ Cooltajner, ktorá sa poďakovala PX Centru za priestor na jarmoku.

Výťažok

Tohtoročný výťažok bol 1 642 eur. Je to najvyššia suma, aká sa na Dobročinnom bazári v jeho doterajšej histórii vyzbierala.

Časť poputuje OZ Zdravá duša, časť Stacionáru Adelka a časť pôjde na projekty Cooltajneru.

V roku 2016 išlo z Dobročinného bazára na podporu psychiatrického stacionára v považskobys­trickej nemocnici 958 eur, v roku 2017 putovalo do Detského charitného domova na SNP 1 062 eur, v roku 2018 išlo 1 448 eur na rozšírenie a dobudovanie detského ihriska DO-ZVU-KI pri Cooltajneri a v roku 2019 sa 1 537 eur rozdelilo pre OZ Zdravá duša a tiež na vytvorenie vzdelávacích a rozvojových kurzov pre seniorov nášho mesta.

Správy z Považskej Bystrice a okolia

Dobrá vec

A hoci v stánku ponúkali všetko možné, hlavná organizátorka vytiahla aj zaujímavú požiadavku, ktorú mal jeden zákazník. „Pán zháňal zámok do dverí, ale mali sme len kukátko a kľučku,“ uviedla Čičkánová. Tak možno o rok, ak teda niekto daruje preňho už nepotrebný zámok, bude v Dobročinnom bazári k dispozícii aj ten.

Na sociálnej sieti sa celému organizačnému tímu poďakoval riaditeľ Cooltajneru Tomáš Bořuta. „Naša Evka Čičkánová si zaslúži veľký obdiv – mama štyroch detí sa okrem starosti o domácnosť aktívne podieľa nielen na projektoch Cooltajneru, ale aj projektoch OZ Cibuliar v Milochove. Okrem toho vždy dokáže nepotrebným veciam vdýchnuť nový život a ešte z toho zarobiť euro na dobrú vec, čoho synonymom je aj tento bazár,“ uviedol s tým, že ďakuje tiež všetkým darcom predmetov a kupujúcim.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Takto to vyzeralo na Dobročinnom bazári.

OBRAZOM: Dobročinný bazár na Považskobystrickom jarmoku 2021
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM