Krimi

Dobrá správa z Považskej Bystrice: Trestných činov ubudlo!

Mali by sme sa v našom meste cítiť bezpečnejšie, aspoň tak to vyplýva zo štatistík trestných činov, ktoré eviduje Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Považskej Bystrici. Aký pokles a v čom nastal?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa z Považskej Bystrice: Trestných činov ubudlo!
Zdroj: TASR

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Považskej Bystrici vyhodnocovalo svoje štatistiky a prišlo pri tom na pozitívnu vec. Kým k roku 2014 bolo napočítaných celkovo až 1 182 trestných činov, za minulý rok ich bolo 996, čo je zaujímavý medziročný pokles

Menej vlámaní a krádeží

Najvýraznejší pokles trestnej činnosti polícia zaznamenala v oblasti, ktorú občania vnímajú zrejme najvýraznejšie, a to je majetková kriminalita. Tá je zároveň najčastejšie registrovanou kriminalitou a vzniká v nej v našom okolí najviac trestných činov.

V roku 2014 bolo zaevidovaných 499 takýchto skutkov, zatiaľ čo v roku 2015 to bolo 397.

Môže za to aj to, že významne klesol počet krádeží, ktoré zlodeji uskutočňovali vlámaním do bytov. V roku 2014 evidovala polícia v Považskej Bystrici 51 vlámaní a v roku 2015 už iba 19 týchto prípadov. Najmenší podiel na celkovej trestnej činnosti mala mravnostná kriminalita.

Polícia preveruje podnety

Prianím okresného riaditeľa v roku 2016 je, aby občania videli a hovorili. „Je množstvo spôsobov ako sa dajú informácie o problémoch, trestnej činnosti poskytnúť polícii úplne anonymne, bez rizika a akejkoľvek ujmy. Polícia, zákonným spôsobom, preveruje všetky relevantné informácie o ktorých sa dozvie, či už je to cestou schránky dôvery, ktorá je umiestnená v budove Mestského úradu v Považskej Bystrici, mailovým, faxovým podaním alebo aj bežnou poštou,“ informovalo Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Považskej Bystrici.

Môže vás zaujímať:

Policajti zastavili Michala (33) z Považskej Bystrice: Výsledok dychovej skúšky nemilo prekvapil

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM