Filip Chudý Rôzne

Dobrá správa z nemocnice v Považskej: Kritizované schody opravujú! FOTO a VIDEO

Považskobystrická nemocnica dlhodobo čelila kritike za stav známych schodov pri detskej poliklinike. Aké je riešenie problému?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa z nemocnice v Považskej: Kritizované schody opravujú! FOTO a VIDEO
35
Galéria

Nemocnica s poliklinikou v Považskej Bystrici čelila dlhé obdobie kritike zo strany jej návštevníkov, ktorí sa sťažovali na schody pri detskej poliklinike, keďže tie boli v dezolátnom stave. Túto skutočnosť si uvedomovali aj kompetentní a sľúbili ich opravu, lenže ako vysvetlil ešte v septembri riaditeľ našej nemocnice Igor Steiner, problém bol v tom, že sa im v stavebnej dokumentácii nepodarilo zistiť, kto je ich majiteľom. „Nemocnica ich v majetku zaradené nemá, tým pádom by nám kraj s ich rekonštrukciou nepomohol,“ prezradil v tom čase. Samosprávy totiž nemôžu investovať do iného ako svojho majetku.

Problém sa vyriešil tak, že mesto ich prevzalo do svojho majetku, čím do nich mohlo investovať. „Dlhodobo sa pátralo, komu schody vlastne patria, keďže samosprávy a nemocnica nemôžu investovať do cudzieho majetku. Pri kontrole kolaudačných materiálov nemocnice sa zistilo, že tie schody nie sú napísané ako niekoho majetok. Preto sme sa rozhodli, že ich napíšeme na list vlastníctva mesta, čím sme získali oprávnenie na ich rekonštrukciu,“ povedal primátor mesta Karol Janas s tým, že by mali byť hotové do 14 dní a výška investície je do 22 000 eur.

„Pôvodné schody boli z betónu, pričom boli v tak zlom stave, že sa už nedali zachrániť. Preto sme ich úplne odstránili. Na ich miesto sa dajú palisády vyplnené zámkovou dlažbou. Medzi jednotlivé schodiská sa dá nový asfaltový povrch. Upraviť chceme v budúcom roku aj priľahlú zeleň, ktorá už bola stará,“ uviedla vedúca odboru prevádzky, údržby a služieb nášho mesta Jana Mičková.

Ako ďalej uviedla, pôvodné schody sa ničili hlavne v zime, keď sa solil povrch. V rámci rekonštrukcie vyasfaltujú tiež povrch pod šikmou rampou a na nej doplnia chýbajúce kusy dlažby. Vybudované budú aj odvodňovacie prvky. Záruka na schody by mala byť päť rokov, ale Mičková predpokladá, že vydržia oveľa dlhšie.

Kritizované nemocničné schody sú minulosťou: V Považskej sa už stavajú nové
1
Galéria

„Som rád, že sa pristúpilo aktívne k tomuto problému, ktorý nemocnica mala. Po vyriešení administratívnych problémov sa už aj reálne na schodoch pracuje. Teší nás, že konečne tie schody budú po dobudovaní bezpečné pre návštevníkov nemocnice,“ dodal Steiner, ktorý víta každú takúto pomoc, keďže nemocnica nemá podľa jeho slov peniaze nazvyš.

Schody pred detskou poliklinikou v Považskej: Pozrite, ako dlhodobo vyzerali
35
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Kalvária v Považskej v novom šate: Ako vyzerá tesne pred otvorením? FOTO a VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM