Filip Chudý Rôzne

Dobrá správa pred letom: Najväčšia atrakcia bystrického kúpaliska opravená! FOTO

Ak nebude počasie proti, potom už v sobotu sa otvorí v centre nášho mesta letné kúpalisko. Okrem samotnej vody v bazénoch môže ľudí nalákať na návštevu aj jeho najväčšia atrakcia.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pred letom: Najväčšia atrakcia bystrického kúpaliska opravená! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Považskobystrické kúpalisko už minulý týždeň hlásilo pripravenosť na spustenie tejto sezóny, ale kvôli počasiu bolo jeho otvorenie posunuté na najbližšiu sobotu. No aj tento termín môže prekaziť nepriazeň počasie. Ak by sa tak stalo, otvorenie sa posúva zrejme opäť o týždeň. Ako nám povedala vedúca letného kúpaliska Miriam Jarošová, ak sa nestane nič mimoriadne, sezónu chcú otvoriť v niektorú sobotu, pričom počasie rozhodne, v ktorú presne.

„Žiadne zásadné novinky nechystáme. Opravovali sme tobogan, ktorý slúžil už desať rokov, preto sme dali urobiť naň aj statický posudok, čo sme považovali za povinnosť kvôli bezpečnosti. Tobogan bude ľuďom slúžiť aj toto leto, ale bude otvorený len v určitých hodinách,“ povedal nám o novinkách na kúpalisku riaditeľ MŠK Považská Bystrica Ľubomír Kubovič.

Známy tobogan teda zostáva najväčšou atrakciou nášho letného kúpaliska. No aby mohol fungovať, tak sa na ňom vymenili hlavné plechy, lebo staré už boli zhrdzavené. Inak by sa ľudia mohli prepadnúť na schodišti, ktoré ide na vrch toboganu. No a tiež sa upravoval aj samotný žľab toboganu, aby bola čo najmenšia adhézia. „Tobogan sa bude púšťať podľa návštevnosti a podľa chuti. Keď plavčík vycíti, že je na to ideálny čas, tak to pustí,“ vyslovil sa strojník letného kúpaliska Vladimír Jaroš.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrické kúpalisko zmenilo dátum otvorenia: Poznáme jeho termín! FOTO

Foto: ilustračné

Považskobystrické kúpalisko: Tobogan pripravený na sezónu
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM