Rôzne

Dobrá správa pre cestujúcich: Medzi Považskou a Púchovom to pôjde rýchlejšie

Už onedlho nastane očakávaná zmena v spojitosti s rekonštrukciou železnice. Pozrite sa, ako sa skrátia cestovné časy.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre cestujúcich: Medzi Považskou a Púchovom to pôjde rýchlejšie
15
Galéria

Cestujúci, ktorí využívali vlakovú dopravu medzi stanicami Považská Bystrica a Púchov sa musia pripraviť na zmenu. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) ako správca železničnej infraštruktúry od 17. septembra 2020 presmerujú železničnú dopravu v tomto úseku na nový traťový úsek cez viadukt a tunel Diel.

Kratšia trať

Pre cestujúcich sa doprava zmení z dôvodu zrušenia železničnej zastávky Milochov. Naopka, obyvatelia budú mať k dispozícii novú železničnú zastávku Nosice (na ostrove), s nástupišťom dlhým 250 metrov, s podchodom a prístreškami pre cestujúcich.

Hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová pre Dnes24 uviedla, že traťový úsek Púchov – Považská Bystrica sa od 17. septembra v novom profile skráti o dva kilometre (z 13,6 km na 11,6 km).

Jazdný čas

„Modernizácia spomínanej trase prinesie pre cestujúcich najmä zvýšenie kvality železničnej dopravy,“ povedala hovorkyňa ŽSR.

Ako ďalej ozrejmila, napríklad jazdný čas sa už od 17. septembra skráti pri diaľkovej doprave v tomto úseku o štyri minúty (z pôvodných 16,5 min na 12,5 min) a pri regionálnej doprave o 2,5 minúty (z pôvodných 16 min na 13,5 min).

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť zaujímavý obsah z Považskej Bystrice a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM