Filip Chudý Hádzaná Video

Do Považskej sa vracia eufória: Razantný skok na prvé miesto, FOTO a VIDEO

Toto sme tu už dlho nemali. Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa prepracovali na pozíciu lídra extraligovej tabuľky. Nemôžeme však lietať v oblakoch.

Zdroj: Dnes24.sk

Do Považskej Bystrice sa vracia hádzanárska eufória ako z majstrovských sezón. Nielenže sme vyhrali už 10 stretnutí za sebou, čo sa ale ani vtedy nepodarilo, no po sobotnej výhre nad Šaľou 35:21 sme poskočili aj na prvé miesto v tabuľke. Na ňom sme naposledy v takto pokročilej fáze sezóny boli ešte počas zlatých čias. A skok na prvé miesto to bol razantný, keďže dovtedajšieho lídra zo Šale sme na ihrisku prevalcovali peknou a modernou hádzanou. Dobre pracujúcej obrane opäť pomohol v reprezentačnej forme chytajúci Kovačin. Z toho sme mali smrtiace protiútoky, no darilo sa nám aj na postavenú obranu súpera, pričom naši hráči vytiahli aj viaceré pohľadné kombinácie. Malý výkričník zostal iba pri nepremenení niekoľkých čistých šancí, čo nás inokedy môže mrzieť, teraz to len Šaľu zachránilo od inkasovanej 40-ky.

„My sme spokojný. Chceli sme, aby sa zaplnila hala a rozdali si to s vedúcim mužstvom tabuľky v kvalitnom zápase. To sa myslím podarilo. Chalani všetko splnili do poslednej bodky. Mali sme veľmi dobrú obranu, brankára a kvalitný prechod do útoku. Hráči si tento duel užili a zaslúžene sme vyhrali. No treba si to užiť len do večera, lebo od nového dňa treba tvrdo pracovať, aby sme nič nepodcenili,“ povedal považskobystrický tréner Václav Straka.

Ten však zároveň krotil pozitívne emócie, keďže na otázku o víťaznej sérii s úsmevom odpovedal, že keď vyhráme ešte asi 18-krát za sebou, budeme majstri… Vážnejšie potom dodal: „Treba si uvedomiť, že je to iba šport, kde stačí málo a všetko sa to môže otočiť. Niekedy je veľmi ťažké udržať hlavy hráčov koncentrované práve vtedy, keď sa darí. No musím ich pochváliť, pretože od prvého zápasu v Prešove nemáme zatiaľ v sezóne problém.“

V poslednom čase ničíme súperov už v prvom polčase, čo sa stalo aj proti Šali (20:11). „Je veľmi pozitívne, že dokážeme nielen proti silným súperom, ale aj papierovo slabším nastúpiť s plnou koncentráciou a nasadením. To je veľmi dôležité pre celý vývoj zápasu a rešpekt, ktorý potom súper pred nami má. Zásadné je, aby sme si udržali koncentrované hlavy a mali ďalej hlad po výsledkoch,“ uviedol Straka. Náš prvopolčasový nástup do zápasu sa hosťujúci tréner snažil zastaviť dvoma oddychovými časmi. „Aj Barcelona si ich zoberie za 20 minút… Ja som cítil, že ich musím zobrať, lenže ani to nepomohlo,“ konštatoval Ján Kolesár.

Podľa jeho slov nepodali hostia sme optimálny výkon, preto u nás jednoznačne prehrali. „Hrali sme zle, urobili sme veľa chýb, čo domáci využili. Celý zápas sme boli mimo diania. Náš výkon bol katastrofálny a domáci vyhrali úplne zaslúžene. Som sklamaný, chceli sme hrať dôstojnejšie, ale dopadlo to tak, že sme prehrali rozdielom dvoch tried,“ doplnil tréner Šale, ktorého mrzelo, že prišli o prvé miesto, no podľa neho aj tak na ňom bude neskôr Prešov.

O zápas prvých dvoch tímov tabuľky bol záujem, o čom svedčí aj dlhý rad pred športovou halou, v ktorom ľudia čakali na kúpu vstupeniek. „Teší ma, že sa zaplnila hala, čo sme aj chceli. V sezóne ešte prídu aj ťažšie momenty, keď budeme fanúšikov potrebovať. Preto je pozitívne, že sme ich teraz zabavili a tým aj pozvali na ďalšie zápasy,“ vyjadril sa Straka. Najbližšie hráme doma v stredu 12. decembra, keď vo štvrťfinále Slovenského pohára hostíme Nové Zámky. „Teraz nás čaká opäť významné stretnutie, keďže chceme postúpiť na novovzniknuté Final Four Slovenského pohára. Nové Zámky sú síce kvalitný súper, ale my hráme doma a chceme postúpiť,“ dodal tréner MŠK.

MŠK Považská Bystrica – HKM Šaľa 35:21 (20:11)

MŠK: Kovačin, Dobroň – Pupík 2, Macháč 8, Sloboda 1, Bystrický, Ivanicja 8, Kardoš, Jurák 2, Tumidalský 1, Briatka 5/3, Vallo 3, Gardian 1, Kozák 4
HKM: Repáň, Konečný – Pľasun 1, Meľnyk 3, Michniewicz 5/3, Krokavec 1, Moravec, Tymoščuk, Hájnik, Fodorean 2/1, Mažár 3, Percze 3, Dudáš 3, Petro, Šátek
Rozhodovali: Mandák – Rudinský, vylúčení: 4 – 2, 7 m hody: 3/3 – 7/4, 710 divákov

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Šláger kola sa zmenil na exhibíciu Považskobystričanov: Zábery z nej
14
Galéria
Zdroj: TASR

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM