Filip Chudý Kultúra

Do Považskej prichádza nielen Lucie Bílá: Inšpirácie na voľný čas jedným klikom

Nový pracovný týždeň v Považskej Bystrici prináša viac možností zábavy, než je tomu zvyčajne. Kde si môžeme spríjemniť náš voľný čas?

Ilustračný obrázok k článku Do Považskej prichádza nielen Lucie Bílá: Inšpirácie na voľný čas jedným klikom
Zdroj: TASR

Najväčší showman

10. decembra o 18:30, kino Mier

Najväčší showman je originálny muzikál inšpirovaný životom P. T. Barnuma, muža, pre ktorého každá prekážka a nezdar boli len ďalším odrazovým mostíkom na ceste ku hviezdam. A práve vďaka jeho vizionárstvu a energii vznikol šoubiznis.

Bílé Vánoce Lucie Bílé II.

10. decembra o 19:00, športová hala

Vianočné turné s najpopulárnejšou českou speváčkou. Spoločne s klaviristom, kapelníkom a hudobným producentom Petrom Maláskom pre túto príležitosť vybrali zostavu songov, ktoré patria medzi celosvetovo najúspešnejšie melódie dokonale ladiace s tými najkrajšími dňami v roku.

Vianočka

12. decembra o 16:30, ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pozýva na vystúpenie žiakov tanečného súboru s názvom Vianočka. Dejiskom bude Ateliér Milana Sládka.

Hádzaná: Považská Bystrica – Nové Zámky

12. decembra o 18:00, športová hala

Hádzanári Považskej Bystrice sa vezú na úspešnej výsledkovej vlne, keď vyhrali už 10. zápasou za sebou. Teraz chcú sériu natiahnuť v stretnutí štvrťfinále Slovenského pohára, keďže ich jasným cieľom je postup na záverečný turnaj Final Four.

Vianočný deň

13. decembra o 9:00, športová hala

Hádzanársky oddiel MŠK Považská Bystrica organizuje vo štvrtok športový deň so športovými súťažami pre predškolákov materských škôl. Pripravené sú rôzne súťaže a aktivity.

Vianočný koncert

13. decembra o 16:30, kino Mier

Základná umelecká škola – hudobný odbor poriada koncert, na ktorom budú účinkovať žiaci a učitelia ZUŠ, Sláčikové kvarteto a Mária Porubčinová. Vstupné je dobrovoľné.

Vianočné trhy

14. – 15. decembra o 11:00, centrálna mestská zóna

K vianočnej atmosfére v našom meste majú prispieť aj vianočné trhy. Tie sa budú v Považskej Bystrici konať v centrálnej mestskej zóne pri fontáne.

Otvorenie Obchodného centra Považská Bystrica

14. decembra o 13:00, Obchodné centrum Považská Bystrica

Slávnostné otvorenie nového obchodného centra, ktoré vyrástlo pri Tescu, sa uskutoční v piatok 14. decembra o 13:00 aj s atraktívnym programom.

Hokej: Zápasy Považskej Bystrice

14. a 16. decembra, zimný štadión

Naši hokejisti potrebujú v boji o play-off každý bod, pričom počas tohto týždňa ich môžu získať až šesť. V piatok o 18:00 by podľa najnovších správ mali hrať proti Spišskej Novej Vsi doma a potom v nedeľu o 17:00 privítame aj rezervu Nových Zámkov.

Harfista Pavol Repáň a jeho koncert Dar Vŕby

14. decembra o 19:00, MG ART Galéria

MG ART Galéria usporiada koncert harfistu Pavla Repáňa s názvom Dar Vŕby, ktorý sa uskutoční v priestoroch galérie.

Stolný tenis: Zápasy Považskej Bystrice

15. decembra, telocvičňa ZŠ Stred

V stolnotenisovej tretej lige privítajú hráči áčka TTC Považská Bystrica v sobotu najprv o 10:00 Diviaky a neskôr o 15:00 Lazany.

Inšpirované tradíciou

Považská osvetové stredisko

Výstavu paličkovanej čipky a výrobkov zo šúpolia s názvom Inšpirované tradíciou si môžete v Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici pozrieť už len do 14. decembra.

Videl som všetky kostoly Slovenska

Vlastivedné múzeum

V rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva sa u nás koná výstava Zdenka Dzurjanina „Videl som všetky kostoly Slovenska“. Výstava formou fotografií, bannerov a veľkoplošnej mapy prezentuje kultúrne bohatstvo sakrálnej architektúry v Slovenskej republike. Výstava potrvá už len do 15. decembra a pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 7:00 do 15:00.

Vianočnica

ZUŠ IWK

Trh pre verejnosť, na ktorom sa budú predávať výrobky žiakov Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa. Výťažok pôjde adoptívnej žiačke z Kene a žiakom školy zo sociálne slabších rodín. Vianočnica prebieha pondelok až piatok od 13:00 do 18:00 a potrvá do 21. decembra.

Vernisáž výstavy Michal Zahornacký – Chymeros

MG ART Galéria

Navštíviť môžete aj výstavu fotografa Michala Zahornackého s názvom Chymeros. Projekt vznikol v spolupráci so spisovateľom Danielom Hevierom. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika výstava potrvá do 11. januára. Galéria je otvorená v utorok až piatok od 11:00 do 16:00.

Klubová výstava členov fotoklubu Fénix

Kino Mier

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici, fotoklub Fénix v spolupráci s PX Centrom pozývajú do kina Mier na výstavu členov fotoklubu FÉNIX. Návštevníci si môžu pozrieť viac ako 50 umeleckých fotografií rôznych žánrov od 15 autorov (Tomáš Benčík, Ľuboš Ďurica, Martin Golej, Tomáš Hlavčo, Miroslav Jakubčík, Helena Kurusová Benčíková, Anna Macháčková, Marián Pentek, Peter Procházka, Marek Pupák, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo). Výstava je sprístupnená do 22. januára 2019 a pozrieť si ju môžete v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a v sobotu a nedeľu počas podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM