Filip Chudý Rôzne Kultúra

Do Považskej dorazil veľký lodný kontajner: Celoletná zábava sa môže začať! FOTO

Považská Bystrica sa môže tešiť na nevšedné podujatie, ktoré potrvá celé leto. Čo všetko ponúkne?

Ilustračný obrázok k článku Do Považskej dorazil veľký lodný kontajner: Celoletná zábava sa môže začať! FOTO
9
Galéria
Zdroj: CoolTajneR

Vo štvrtok 22. júna dorazil do nášho mesta, konkrétne do priestoru pred Domom kultúry, veľký lodný kontajner, čo je neklamný znak toho, že po tretíkrát sa môžu všetci obyvatelia Považskej Bystrice tešiť na obľúbený projekt CoolTajneR, ktorý pripraví pestrý program na leto pre všetky vekové kategórie. Lodný kontajner však tento rok na jeseň neodcestuje, v našom meste už ostane natrvalo. Otvárací ceremoniál unikátneho považskobystrického festivalu je naplánovaný na piatok 23. júna o 18:00.

„Počas otváracieho ceremoniálu už tradične privítame v našom meste lodný kontajner, ktorý počas leta vytvára zázemie pre pestrú zmes kultúrno-spoločenských, edukatívnych a športových akcií. Svoju účasť na otvorení prisľúbil aj Michal Truban, úspešný slovenský IT podnikateľ a spisovateľ, no a o dobrú náladu sa počas česko-slovenskej párty postará bystrický gitarista Bobeš,“ prezradila organizátorka projektu Monika Bandúrová.

Novinkou tento rok je, že do Považskej Bystrice prišiel lodný kontajner neprerobený. „Po úspešných dvoch ročníkoch, kedy CoolTajneR navštívilo viac ako 17-tisíc návštevníkov, sa na nás ľudia čoraz častejšie obracali s požiadavkou vytvorenia stabilného zázemia, ktoré by združovalo aktívnu komunitu. Rozhodli sme sa preto, že tohtoročný CoolTajneR bude aj akýmsi základným kameňom komunitného centra, ktoré by v našom meste malo postupne vzniknúť,“ povedal Tomáš Bořuta z CoolTajneRu.

Ten ďalej uviedol, že ako by malo komunitné centrum vyzerať a ako kontajner prerobiť, môže prísť na otvárací ceremoniál povedať každý obyvateľ mesta. „CoolTajneR je v prvom rade o budovaní komunity, o tom, aby sme svoj životný priestor skvalitňovali a zlepšovali, preto budeme veľmi radi, keď prídu ľudia povedať svoju predstavu, ešte radšej budeme, keď s ňou aj pomôžu pri samotnej realizácii,“ vyjadril sa Bořuta.

Program tohtoročného CoolTajneRu je bohatý. „Ako každý rok to bude naozaj pestrá zmes, klasikou budú stredajšie workshopy pre mamičky, tešiť sa môžeme na koncerty považskobystrických hudobníkov, letné kino, diskusie, vernisáže, tvorivé dielne, tančiarne, a ako tomu býva každý rok, počas leta určite ešte niekoľko dodatočných akcií napokon pribudne,“ dodala Bandúrová.

Lodný kontajner už je v Považskej: Obľúbené podujatie môže začať
9
Galéria
Zdroj: CoolTajneR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Výborná správa pre fanúšikov: Považská sa môže tešiť na veľkú športovú udalosť

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM