Filip Chudý Rôzne Iné športy

Do Papradna sa chystajú tisíce ľudí: Čo je pre nich pripravené? VIDEO

Najväčšia obec Považskobystrického okresu privíta obľúbenú súťaž podomácky vyrobených traktorov. Čo všetko ponúkne?

Ilustračný obrázok k článku Do Papradna sa chystajú tisíce ľudí: Čo je pre nich pripravené? VIDEO
Zdroj: Obec Papradno

Obec Papradno a Dobrovoľný hasičský zbor Papradno pripravili na nedeľu 3. septembra od 10:00 tretí ročník a celkovo štvrté pokračovanie súťaže podomácky vyrobených traktorov s názvom Papradňanský Boľceň. V areáli tamojšej koliby budú súťažiť traktory v troch kategóriách (4×2, 4×4, špeciály). „Trať bude približne rovnaká ako minulý rok. Ide o močaristý terén, preto je tam mokro aj keď neprší, čiže súťažiaci sa musia pripraviť na blato a vodu, to budú ich hlavné prekážky,“ povedal Roman Španihel, starosta Papradna.

„Je to nielen najväčšia akcia v našej obci, ale patrí medzi najväčšie aj v celom okrese, veď podobný počet ľudí chodí iba na motokrosové preteky. Keď príde okolo 4000 ľudí, čiže dvojnásobok počtu obyvateľov Papradna, je to naozaj veľa. Samotná návšteva závisí od počasia. Pred rokom sme očakávali 2000 ľudí, no prišlo ich až okolo 4000. Teraz sme sa preto pripravili na tých 4000 až 5000 ľudí,“ prezradil Španihel, ktorý si želá čo najviac ľudí a hlavne to, aby sa zabavili.

Prvé kolo pretekov štartuje o 10:15. To sa pôjde jedným smerom, potom po krátkej prestávke sa pôjde druhým smerom, aby boli preteky objektívne. Časy sa následne spriemerujú a víťazom bude ten s najlepším časom. „Oficiálne číslo prihlásených súťažiach ešte nevieme, ale predbežne máme ohlásených 24–26 súťažných traktorov. Ide väčšinou o súťažiacich z blízkeho okolia, ale ohlásili sa nám aj dvaja súťažiaci z Moravy. Kto ale všetko presne príde, to bude jasné až priamo pred pretekmi,“ vyjadril sa starosta Papradna, ktorý bude podujatie aj moderovať.

Okrem samotných pretekov ľudí na Papradňanský Boľceň láka aj bohatý sprievodný program. Cez prestávku bude jazda dobrovoľníkov na off-roadoch, štvorkolkách a ťahanie traktora na tyči. Počas celého dňa bude k dispozícii jazda v tanku (zmenšený model), vyhliadkové lety helikoptérou a skákací hrad. Chýbať nebude ani bohaté občerstvenie a tombola s atraktívnymi cenami. Vstupné je 1 euro a dopravu bude usmerňovať na prístupovej ceste SBS služba.

Papradňanský Boľceň: Obľúbená súťaž traktorov
1
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nočný beh v Považskej s prekvapením: Dajte pozor na dopravné obmedzenia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM